×
×
Gusta juha od crvene leće s ljutom kobasicom
Recepti

Gusta juha od crvene leće s ljutom kobasicom

Brza juha u bojama jeseni za koju je potrebno nekoliko sastojaka, a s dodatkom ljute kobasice zadovoljit će i one kojima u juhama nedostaje mesa.

Još jedna juhica u bojama jeseni, a dodatak ljutih kobasica dodatno će vas zagrijati.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Ljuta kobasica

Priprema:

  1. Mrkvu očistite i narežite na sitne kockice, a poriluk očistite pa bijeli dio narežite na tanje rezance. Kobasice po želji ogulite. Lakše ćete to napraviti, ako ih prethodno malo protrljate pod vrućom vodom.
  2. Oguljene kobasice narežite na male kockice i popržite na tavi do lijepe tamne boje te ih ostavite sa strane. U tavi, u kojoj ste pržili kobasice, dodajte prstohvat kumina, popržite da pusti miris pa dodajte poriluk i mrkvu. Pržite desetak minuta miješajući, a zatim dodajte sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, šećer i dimljenu mljevenu papriku i sve poškropite octom. Sve promiješajte i pržite još minutu.
  3. Zatim dodajte leću, nasjeckane pelate i pileći temeljac. Još jednom sve promiješajte i pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte idućih 20 do 30 minuta. Po potrebi dodajte još pilećeg temeljca ili tople vode.
  4. Skuhano izmiksajte štapnim mikserom, a po ukusu dodajte soli i papra. Servirajte uz žlicu jogurta, posuto prženim komadićama ljute kobasice i peršinovim listom