Još jedna juhica u bojama jeseni, a dodatak ljutih kobasica dodatno će vas zagrijati.
SASTOJCI
Priprema:
- Mrkvu očistite i narežite na sitne kockice, a poriluk očistite pa bijeli dio narežite na tanje rezance. Kobasice po želji ogulite. Lakše ćete to napraviti, ako ih prethodno malo protrljate pod vrućom vodom.
- Oguljene kobasice narežite na male kockice i popržite na tavi do lijepe tamne boje te ih ostavite sa strane. U tavi, u kojoj ste pržili kobasice, dodajte prstohvat kumina, popržite da pusti miris pa dodajte poriluk i mrkvu. Pržite desetak minuta miješajući, a zatim dodajte sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, šećer i dimljenu mljevenu papriku i sve poškropite octom. Sve promiješajte i pržite još minutu.
- Zatim dodajte leću, nasjeckane pelate i pileći temeljac. Još jednom sve promiješajte i pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte idućih 20 do 30 minuta. Po potrebi dodajte još pilećeg temeljca ili tople vode.
- Skuhano izmiksajte štapnim mikserom, a po ukusu dodajte soli i papra. Servirajte uz žlicu jogurta, posuto prženim komadićama ljute kobasice i peršinovim listom