Za one možda skeptične, iznenadit ćete se kako kesteni povrtnim juhama daju finu kremoznost. Juhi obavezno na kraju dodajte svježe narezani peršin jer daje svježinu cijeloj kombinaciji.
SASTOJCI
Priprema:
- Dan prije nego ćete pripremiti juhu, kobasice izbodite vilicom pa kuhajte 10-ak minuta u vinu. Ostavite ih tako u vinu preko noći da se mariniraju.
- Kestene zarežite nožićem pa kuhajte u vodi 15-ak minuta. Ogulite ih od kore i od opne i stavite na stranu.
- Bijeli dio poriluka narežite na sitno, zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa dodajte poriluk, posolite i pirjajte 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte kuhane kestene, zalijte temeljcem i kuhajte juhu 20-ak minuta. Kada je juha kuhana maknite je s vatre te izmiksajte štapnim mikserom u kremastu juhu.
- U međuvremenu dok se kuha juha, ponovno zakuhajte kobasice u vinu u kojem su se marinirale preko noći. Neka se kuhaju 10-ak minuta dok se vino ne reducira na pola. Zatim izvadite kobasice, narežite ih ukoso na tanke šnite te vratite u vino i kuhajte dok vino u potpunosti ne ispari.
- Juhu ulijte u tanjure, ukrasite ploškama kobasica u crnom vinu, svježim peršinom, par kapi maslinovog ulja, svježe mljevenim crnim paprom te po želji kiselim vrhnjem.