×
×
Juha od kestena s kobasicama u crnom vinu
Na žlicu

Juha od kestena s kobasicama u crnom vinu

Nježan i sladak okus juhe od kestena izvrsno se uklopio s jakim, pikantnim kobasicama koje su se najprije marinirale u crnom vinu, a zatim u njemu i kuhale.

Za one možda skeptične, iznenadit ćete se kako kesteni povrtnim juhama daju finu kremoznost. Juhi obavezno na kraju dodajte svježe narezani peršin jer daje svježinu cijeloj kombinaciji.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Gurmanska kobasica

Priprema:

  1. Dan prije nego ćete pripremiti juhu, kobasice izbodite vilicom pa kuhajte 10-ak minuta u vinu. Ostavite ih tako u vinu preko noći da se mariniraju.
  2. Kestene zarežite nožićem pa kuhajte u vodi 15-ak minuta. Ogulite ih od kore i od opne i stavite na stranu.
  3. Bijeli dio poriluka narežite na sitno, zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa dodajte poriluk, posolite i pirjajte 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte kuhane kestene, zalijte temeljcem i kuhajte juhu 20-ak minuta. Kada je juha kuhana maknite je s vatre te izmiksajte štapnim mikserom u kremastu juhu.
  4. U međuvremenu dok se kuha juha, ponovno zakuhajte kobasice u vinu u kojem su se marinirale preko noći. Neka se kuhaju 10-ak minuta dok se vino ne reducira na pola. Zatim izvadite kobasice, narežite ih ukoso na tanke šnite te vratite u vino i kuhajte dok vino u potpunosti ne ispari.
  5. Juhu ulijte u tanjure, ukrasite ploškama kobasica u crnom vinu, svježim peršinom, par kapi maslinovog ulja, svježe mljevenim crnim paprom te po želji kiselim vrhnjem.