×
×
Sporo kuhana juneća rebra s crnim pivom
Iz tave

Sporo kuhana juneća rebra s crnim pivom

Juneća rebra spremljena na ovaj način, gotovo se tope u ustima, a gusti umak koji ćete dobiti, poželjet ćete jesti žlicom.

Juneća rebra, osim za klasičnu govedsku juhu, relativno su rijetko upotrebljavana namirnica. Osobno volim kuhano meso iz juhe i često ga jedemo, međutim nerijetko sam i od mnogo ljudi čula da ga ne vole.

Kad je pak o pivu riječ, tu je omjer nešto drugačiji. Zalijevamo njime i iznutra i izvana, mariniramo u njemu meso za roštilj, pečemo s njim kolače.

Spojite crno pivo s junećim rebrima, u financijskom smislu relativno dostupnom namirnicom i obećajem vam, uz nešto više vremena potrebnog da rebra kuhanjem omekšaju, iznenađujuće ukusan obrok.

Birajte rebra koja su prošarana, masnoća će ovom jelu dati potreban šmek, a ostavite i kosti, iako možete koristiti i odkoštena rebra, jer osim što sudjeluju u stvaranju okusa samog jela, kosti sadrže vrijedne nutritivne sastojke.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
3 sata
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneća rebra

Priprema:

  1. Rebra natrljajte solju i krupnim svježe mljevenim paprom, pa uvaljajte u brašno. U tavi ugrijte dvije žlice maslinova ulja i na njemu pržite rebra sa svih strana da se mesu zatvore pore.
  2. Dok se rebra prže, luk narežite na ploške, a češnjak zdrobite ili sitno nasjeckajte. Položite luk na dno druge posude, a na njega posložite prepržena rebra. Sve prelijte masnoćom preostalom od prženja. Zalijte masnoću dijelom temeljca da pokupite sve karamelizirane sokove.
  3. Na meso dodajte češnjak, maslac, timijan, dodatno posolite i popaprite, prelijte pivom i temeljcem, pa pustite da zakuha.
  4. Nakon toga vatru smanjite i kuhajte lagano 2-2,5 sata. Povremeno protresite i provjerite da vam se ne primi na dnu.
  5. Poslužite uz pire od krumpira ili muškatne tikve i svježu zelenu salatu.