Kako napraviti domaći proteinski kruh

2019
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • ZA KRUH:
  • 250 g suncokretovih sjemenki
  • 60 g bučinih sjemenki
  • 100 g lješnjaka
  • 300 g sitnih zobenih pahuljica
  • 180 g usitnjenih sjemenki lana
  • 40 g psyllium ljuskica
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica meda
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 500 ml mlake vode
  • ZA SENDVIČ:
  • PIK Šunka u ovitku
  • krem sir
  • dimljeni sir
  • krastavac
  • rajčica
  • klice brokule
1 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Kako napraviti domaći proteinski kruh

Proteinski kruh bez glutena trajat će vam i do nekoliko dana. Veoma je zasitan, a odlično se slaže sa šunkom i svježim povrćem.

kako-napraviti-proteinski-kruh-02

Priprema:

Sjemenke suncokreta i buče te lješnjake tostiraj u pećnici 10-ak minuta. Ohladi pa usitni u sjeckalici.

Pomiješaj s ostalim sastojcima za kruh. Mijesi tijesto rukama oko 5 minuta da se sastojci dobro povežu.

Kalup dimenzija 11×30 cm (ili neki drugi po želji) obloži papirom za pečenje. Utisni tijesto u kalup pa ga pospi sjemenkama suncokreta i buče.

Peci oko sat vremena na temperaturi od 180˚C. Ohladi kruh pa napravi bogati sendvič s omiljenom PIK šunkom i povrćem te klicama.

Vezani članci