Iako možda netipičnog okusa za kruh, ovaj “proteinac” bez glutena mogao bi se svidjeti svim GF fanovima kao i osobama koje paze na unos ugljikohidrata. Izvrsno se slaže sa šunkom u bogatom sendviču koji obiluje povrćem.
SASTOJCI
ZA KRUH:
ZA SENDVIČ:
Priprema:
- Sjemenke suncokreta i buče te lješnjake tostiraj u pećnici 10-ak minuta. Ohladi pa usitni u sjeckalici.
- Pomiješaj s ostalim sastojcima za kruh. Mijesi tijesto rukama oko 5 minuta da se sastojci dobro povežu.
- Kalup dimenzija 11x30 cm (ili neki drugi po želji) obloži papirom za pečenje. Utisni tijesto u kalup pa ga pospi sjemenkama suncokreta i buče.
- Peci oko sat vremena na temperaturi od 180 ˚C. Ohladi kruh pa napravi bogati sendvič s omiljenom PIK šunkom i povrćem te klicama.