×
×
Kako napraviti domaći proteinski kruh
Recepti

Kako napraviti domaći proteinski kruh

Proteinski kruh bez glutena trajat će vam i do nekoliko dana. Veoma je zasitan, a odlično se slaže sa šunkom i svježim povrćem.

Iako možda netipičnog okusa za kruh, ovaj “proteinac” bez glutena mogao bi se svidjeti svim GF fanovima kao i osobama koje paze na unos ugljikohidrata. Izvrsno se slaže sa šunkom u bogatom sendviču koji obiluje povrćem.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Šunka u ovitku

    ZA KRUH:

    ZA SENDVIČ:

Priprema:

  1. Sjemenke suncokreta i buče te lješnjake tostiraj u pećnici 10-ak minuta. Ohladi pa usitni u sjeckalici.
  2. Pomiješaj s ostalim sastojcima za kruh. Mijesi tijesto rukama oko 5 minuta da se sastojci dobro povežu.
  3. Kalup dimenzija 11x30 cm (ili neki drugi po želji) obloži papirom za pečenje. Utisni tijesto u kalup pa ga pospi sjemenkama suncokreta i buče.
  4. Peci oko sat vremena na temperaturi od 180 ˚C. Ohladi kruh pa napravi bogati sendvič s omiljenom PIK šunkom i povrćem te klicama.