Sastojci
- ZA KRUH:
- 250 g suncokretovih sjemenki
- 60 g bučinih sjemenki
- 100 g lješnjaka
- 300 g sitnih zobenih pahuljica
- 180 g usitnjenih sjemenki lana
- 40 g psyllium ljuskica
- 1 žlica soli
- 1 žlica meda
- 6 žlica maslinovog ulja
- 500 ml mlake vode
- ZA SENDVIČ:
- PIK Šunka u ovitku
- krem sir
- dimljeni sir
- krastavac
- rajčica
- klice brokule
Proteinski kruh bez glutena trajat će vam i do nekoliko dana. Veoma je zasitan, a odlično se slaže sa šunkom i svježim povrćem.
Priprema:
Sjemenke suncokreta i buče te lješnjake tostiraj u pećnici 10-ak minuta. Ohladi pa usitni u sjeckalici.
Pomiješaj s ostalim sastojcima za kruh. Mijesi tijesto rukama oko 5 minuta da se sastojci dobro povežu.
Kalup dimenzija 11×30 cm (ili neki drugi po želji) obloži papirom za pečenje. Utisni tijesto u kalup pa ga pospi sjemenkama suncokreta i buče.
Peci oko sat vremena na temperaturi od 180˚C. Ohladi kruh pa napravi bogati sendvič s omiljenom PIK šunkom i povrćem te klicama.