VIDEO: Kako pripremiti tatarski biftek

2015

Sastojci

  • 600 g juneće pisanice
  • 2 jaja
  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 2 žličice Dijon senfa
  • 2 žličice kečapa
  • 1 limun (sok)
  • 10 g slanih inćuna
  • 10 g kiselih krastavaca
  • 10 g kapara
  • 10 g svježeg peršinovog lista
  • 10 g luka
  • 1 žličica Tabasco umaka
  • 1 žličica Worcester umaka
  • 1 žličica konjaka
  • sol, papar
  • chilli
12 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za VIDEO: Kako pripremiti tatarski biftek

Pogledajte naš novi video vodič i saznajte kako i vi možete pripremiti najukusniji tatarski biftek!

Tatarski biftek spominje se u mnogim knjigama, a njegova kulinarska povijest začinjena je brojnim mitovima i legendama. Teško da postoji restoran koji ne poslužuje barem jednu verziju tatarskog bifteka. Ipak, da biste ga pripremali i uživali u njemu, ne trebate biti iskusni kuhar!

Pratite recept i naš korak po korak video u kojem će vam chef Branko Ognjenović, iz studija Majstor kuhar, pokazati kako s lakoćom pripremiti ovaj gastronomski užitak.

Priprema:

Za pripremu tatarskog bifteka, najbolje je uzeti rep i prvu polovicu srednjeg dijela junećeg bifteka. Meso dobro očistite od svih masnoća i žilica pa ga usitnite. Možete ga strugati ili sjeckati nožem sve dok se ne postane mazivo.

Od usitnjenog mesa formirajte dva diska, napravite udubinu na njihovoj površini pa u svaku dodajte jedan žumanjak. Tatarski biftek je ekskluzivno jelo koje se priprema pred gostima zbog čega postoje određene radnje koje imaju više prezentacijsku nego funkcionalnu ulogu.

Pripremite ostale sastojke – sitno nasjeckajte inćune, kisele krastavce, kapare, luk i peršinov list.

U posudi zamiješajte majonezu od žumanjaka, senfa i soka jednog limuna, postupno dodajući ulje u tankoj niti ili kap po kap. Miješajte vilicom ili pjenjačom. U dobivenu majonezu dodajte kečap, dobro promiješajte pa dodajte ostale sastojke koje ste prethodno nasjeckali.

Smjesu začinite solju, paprom i čilijem prema ukusu, a potom dodajte meso i miješajte tako da u jednu ruku uzmete žlicu, a u drugu vilicu.

Smjesu na kraju začinite Tabasco i Worcester umakom te konjakom, dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku da se sastojci sjedine. U međuvremenu prepecite kruh na suhoj tavi.

Tatarski biftek poslužite na tostiranom kruhu prethodno premazanim s maslacem.

Vezani članci