×
×
VIDEO: Kako pripremiti tatarski biftek
Video recepti

VIDEO: Kako pripremiti tatarski biftek

Pogledajte naš novi video vodič i saznajte kako i vi možete pripremiti najukusniji tatarski biftek!

Tatarski biftek spominje se u mnogim knjigama, a njegova kulinarska povijest začinjena je brojnim mitovima i legendama. Teško da postoji restoran koji ne poslužuje barem jednu verziju tatarskog bifteka. Ipak, da biste ga pripremali i uživali u njemu, ne trebate biti iskusni kuhar!

Pratite recept i naš korak po korak video u kojem će vam chef Branko Ognjenović, iz studija Majstor kuhar, pokazati kako s lakoćom pripremiti ovaj gastronomski užitak.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći but

Priprema:

  1. Za pripremu tatarskog bifteka, najbolje je uzeti rep i prvu polovicu srednjeg dijela junećeg bifteka. Meso dobro očistite od svih masnoća i žilica pa ga usitnite. Možete ga strugati ili sjeckati nožem sve dok se ne postane mazivo.
  2. Od usitnjenog mesa formirajte dva diska, napravite udubinu na njihovoj površini pa u svaku dodajte jedan žumanjak. Tatarski biftek je ekskluzivno jelo koje se priprema pred gostima zbog čega postoje određene radnje koje imaju više prezentacijsku nego funkcionalnu ulogu.
  3. Pripremite ostale sastojke – sitno nasjeckajte inćune, kisele krastavce, kapare, luk i peršinov list.
  4. U posudi zamiješajte majonezu od žumanjaka, senfa i soka jednog limuna, postupno dodajući ulje u tankoj niti ili kap po kap. Miješajte vilicom ili pjenjačom. U dobivenu majonezu dodajte kečap, dobro promiješajte pa dodajte ostale sastojke koje ste prethodno nasjeckali.
  5. Smjesu začinite solju, paprom i čilijem prema ukusu, a potom dodajte meso i miješajte tako da u jednu ruku uzmete žlicu, a u drugu vilicu.
  6. Smjesu na kraju začinite Tabasco i Worcester umakom te konjakom, dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku da se sastojci sjedine. U međuvremenu prepecite kruh na suhoj tavi.
  7. Tatarski biftek poslužite na tostiranom kruhu prethodno premazanim s maslacem.