Iako principom slično punjenim jalapeno papričicama, ovo predjelo kombinira neutralan okus zelenih paprika sa svježim i dimljenim sirom te Ljutom kobasicom
Finalno omatanje pancetom zaokružuje okus i izgled ovih malih zalogaja koji će zasigurno razveseliti svakog gosta.
SASTOJCI
Priprema:
- Paprike operite pa ih očistite od sjemenki i prerežite na pola. Nabavite manje, tanje i duže paprike da bi ih mogli prerezati na pola i dobiti lađice koje ćete puniti. Ako imate veće paprike, razrežite ih po dužini na tri ili četiri dijela.
- U posudi pomiješajte naribani dimljeni sir, svježi sir i začine. Količinu dimljenog sira i začina slobodno prilagodite vlastitom ukusu.
- Svaku "lađicu" paprike napunite smjesom sira preko koje položite uzdužno prerezanu polovicu Ljute kobasice. Ako su paprike šire, možda ćete moći staviti i dvije polovice kobasice, jednu do druge.
- Svaku papriku omotajte s dvije do tri šnite pancete koje na krajevima možete učvrstiti čačkalicama.
- Punjene paprike stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 15 do 20 minuta ili do željene hrskavosti slanine.