×
×
Kobasice u ‘lađicama’ od paprike omotane pancetom
Recepti

Kobasice u ‘lađicama’ od paprike omotane pancetom

Prereži, napuni, zamotaj, zapeci – jednostavan je recept za savršeno predjelo koje uspješno kombinira papriku, sir, kobasice i slaninu. Može li bolje? Teško!

Iako principom slično punjenim jalapeno papričicama, ovo predjelo kombinira neutralan okus zelenih paprika sa svježim i dimljenim sirom te Ljutom kobasicom

Finalno omatanje pancetom zaokružuje okus i izgled ovih malih zalogaja koji će zasigurno razveseliti svakog gosta.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Ljuta kobasica

Priprema:

  1. Paprike operite pa ih očistite od sjemenki i prerežite na pola. Nabavite manje, tanje i duže paprike da bi ih mogli prerezati na pola i dobiti lađice koje ćete puniti. Ako imate veće paprike, razrežite ih po dužini na tri ili četiri dijela.
  2. U posudi pomiješajte naribani dimljeni sir, svježi sir i začine. Količinu dimljenog sira i začina slobodno prilagodite vlastitom ukusu.
  3. Svaku "lađicu" paprike napunite smjesom sira preko koje položite uzdužno prerezanu polovicu Ljute kobasice. Ako su paprike šire, možda ćete moći staviti i dvije polovice kobasice, jednu do druge.
  4. Svaku papriku omotajte s dvije do tri šnite pancete koje na krajevima možete učvrstiti čačkalicama.
  5. Punjene paprike stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 15 do 20 minuta ili do željene hrskavosti slanine.