Kobasice u 'lađicama' od paprike omotane pancetom

2015

Sastojci

  • 300 g zelene paprike (oko 2-3 komada)
  • 2-4 komada Beljske kobasice
  • 110 g dimljenog sira
  • 170 g svježeg sira
  • 150 g pancete
  • sol, papar
  • kopar
22 Listopad 2015, Komentari: Comments Off on Kobasice u ‘lađicama’ od paprike omotane pancetom

Prereži, napuni, zamotaj, zapeci - jednostavan je recept za savršeno predjelo koje uspješno kombinira papriku, sir, kobasice i slaninu. Može li bolje? Teško!

Iako principom slično punjenim jalapeno papričicama, ovo predjelo kombinira neutralan okus zelenih paprika sa svježim i dimljenim sirom te Beljskom kobasicom već obogaćenom slaninom i sirom.

Finalno omatanje pancetom zaokružuje okus i izgled ovog “finger fooda” koji će zasigurno razveseliti svakog gosta.

Priprema:

Paprike operite pa ih očistite od sjemenki i prerežite na pola.

Nabavite manje, tanje i duže paprike da bi ih mogli prerezati na pola i dobiti lađice koje ćete puniti. Ako imate veće paprike, razrežite ih po dužini na tri ili četiri dijela.

U posudi pomiješajte naribani dimljeni sir, svježi sir i začine. Količinu dimljenog sira i začina slobodno prilagodite vlastitom ukusu.

Svaku “lađicu” paprike napunite smjesom sira preko koje položite uzdužno prerezanu polovicu Beljske kobasice. Ako su paprike šire, možda ćete moći staviti i dvije polovice kobasice, jednu do druge.

Svaku papriku omotajte s dvije do tri šnite pancete koje na krajevima možete učvrstiti čačkalicama.

Punjenje paprike stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 do 20 minuta ili do željene hrskavosti slanine.

Poslužite toplo i dobar tek!

Vezani članci