Vruću navijačku atmosferu za vrijeme nogometne utakmice dodatno začinite punjenim ljutim jalapeno papričicama omotanim hrskavom slaninom.
Pretpostavljam da su već svi navijački rekviziti spremni, uključiv one tekuće i da je ostalo još samo nabaviti nešto za gricnuti. Za razbiti monotoniju standardnih grickalica i dočarati atmosferu podneblja domaćina, donosim vam brz, vruć, ljut i ukusan recept.
Originalnim jalapeno papričicama, koje se tek odnedavno svježe mogu nabaviti i kod nas, ipak nije još sezona, pa ćemo za potrebe vrućeg navijanja, malo modificirati.
Nabavite obične zelene ili crvene rog paprike i birajte što sitnije, a jalapeno papričice potražite ukiseljene.
Priprema:
Paprike prepolovite po dužini, očistite od pregrada i koštica, ali im ostavite peteljke. Dobro posušite.
Pomiješajte sireve (umjesto krem sira možete koristiti i punomasni svježi sir) i dodajte im kobasice narezane na sitne kocke pa umiješajte jalapeno papričice ili ljuti umak ako ih niste uspjeli pronaći. Sve lagano promiješajte da se poveže u homogenu smjesu. Napunite paprike. Po želji na svaki nadjev stavite list svježeg bosiljka.
Paprike s nadjevom omotajte šnitama slanine i po potrebi osigurajte čačkalicama i posložite na lim obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 200-220°C, 20-30 minuta ili dok slanina dobije lijepu zlatno-smeđu boju, a paprike omekšaju.
Poslužite uz salsu ili dip po izboru.