Kotleti-krmenadli se odlično slažu i s voćem, a posebno su dobri punjeni.
Kombinacija sira i orašastih plodova u punjenju daju im punoću. Pokušajte, uzmite naš recept kao nit vodilju i ostavite prostora mašti.
SASTOJCI
Priprema:
- Kotlete barem pola sata prije pečenja ostavite da odleže u salamuri. Nakon toga ih dobro obrišite pa oštrim nožem po sredini kotleta zarežite i napravite džep. Ostavite kotlete da postignu sobnu temperaturu.
- Pećnicu za to vrijeme ugrijte na 200 °C s tavom u kojoj ćete peći kotlete. Vodite računa o tome da svi dijelovi tave mogu izdržati temperaturu pećnice.
- Za to vrijeme u mužaru izmiješajte žlicu maslinova ulja, listove bosiljka, sol, papar i češnjak, usitnite i trljajte da dobijete pastu koju pomiješajte s pinjolima i naribanim sirom. Dobivenom smjesom napunite kotlete.
- Ugrijanu tavu premjestite na upaljeni štednjak i istog časa u nju položite kotlete. Pecite ih 3-5 minuta na jednoj strani, da dobiju zlatnu koricu, ali nemojte ih odizati dok se peku, previše dirati ili bosti vilicom.
- Kotlete okrenite i odmah vratite u ugrijanu pećnicu idućih 6-10 minuta, ovisno o debljini kotleta. Izvadite ih na topli tanjur i prelijte sokovima koje je meso pustilo, pa ostavite 10-ak minuta da se sokovi u mesu slegnu.