Svinjski kotleti punjeni sirom i pinjolima

2015

Sastojci

  • 3 deblja kotleta debljine 3-4 cm
  • 3 žlice tostiranih pinjola
  • sol, svježe mljeveni papar
  • žlica maslinova ulja
  • svježi bosiljak
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 g naribanog parmezana
31 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Svinjski kotleti punjeni sirom i pinjolima

Nježnog i blagog okusa i pomalo suhonjavi, kotleti upravo zovu da im se pridruže začini koji će im dati nešto jači karakter.

Kotleti-krmenadli se odlično slažu i s voćem, a posebno su dobri punjeni.

Kombinacija sira i orašastih plodova u punjenju daju im punoću. Pokušajte, uzmite naš recept kao nit vodilju i ostavite prostora mašti.

punjeni-svinjski-kotleti-detalj

Priprema:

Kotlete barem pola sata prije pečenja ostavite da odleže u salamuri. Nakon toga ih dobro obrišite pa oštrim nožem po sredini kotleta zarežite i napravite džep. Ostavite kotlete da postignu sobnu temperaturu.

Pećnicu za to vrijeme ugrijte na 200°C s tavom u kojoj ćete peći kotlete. Vodite računa o tome da svi dijelovi tave mogu izdržati temperaturu pećnice.

Za to vrijeme u mužaru izmiješajte žlicu maslinova ulja, listove bosiljka, sol, papar i češnjak, usitnite i trljajte da dobijete pastu koju pomiješajte s pinjolima i naribanim sirom. Dobivenom smjesom napunite kotlete.

Ugrijanu tavu premjestite na upaljeni štednjak i istog časa u nju položite kotlete. Pecite ih 3-5 minuta na jednoj strani, da dobiju zlatnu koricu, ali nemojte ih odizati dok se peku, previše dirati ili bosti vilicom.

Kotlete okrenite i odmah vratite u ugrijanu pećnicu idućih 6-10 minuta, ovisno o debljini kotleta. Izvadite ih na topli tanjur i prelijte sokovima koje je meso pustilo, pa ostavite 10-ak minuta da se sokovi u mesu slegnu.

Vezani članci