Kontrast između mekoće i hrskavosti oduševljava nas u kroketima, ali pronašli smo način kako mogu postati još bolji.
Na luku smo zapržili svježe pečenice, pomiješali ih s krumpirom pa oblikovali loptice i panirali ih u Panko mrvicama. Uz osvježavajuću zimsku salatu i preljev, svi okusi su se savršeno složili.
SASTOJCI
ZA POHANJE:
ZA SALATU:
ZA PRELJEV:
Priprema:
- Skuhajte krumpir u kori pa ga ogulite (ili koristite pire od dan ranije). Ljutiku sitno nasjeckajte, a kobasice zarežite po dužini.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje pa na njega dodajte luk. Kad počne loviti boju, dodajte kobasice tako da meso izvadite iz ovitka. Usitnite ih uz pomoć kuhinjske lopatice i pržite oko 5 minuta dok ne ulove boju.
- Pržene kobasice ostavite sa strane da se ohlade. Za to vrijeme u zdjelu protisnite kuhani krumpir. Dodajte mu nasjeckani svježi peršin, sol i papar. Ubacite kobasice i miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Od smjese napravite kuglice (možete se poslužiti žlicom za sladoled) pa ih uvaljajte redom u brašno, jaja i Panko mrvice. Zagrijte ulje za prženje na temperaturu od 170 °C pa ispržite krokete dok ne budu zlatne boje. Izvadite ih i pustite da se ocijede na papirnatom ručniku.
- Od matovilca, naribane mrkve i natrganog radiča pripremite salatu, začinite je solju, paprom, maslinovim uljem i sokom limuna u omjerima prema vlastitoj želji.
- Pomiješajte grčki jogurt, senf, papar, sol i sok limuna za preljev.
- Poslužite krokete uz salatu te prelijte sve pripremljenim preljevom.