×
×
Lisnati tart s rajčicama i kuhanom slaninom
Recepti

Lisnati tart s rajčicama i kuhanom slaninom

Brzi lisnati tart s rajčicama, sirom i hamburgerom utjelovljenje je svega ljetnog. Jednostavan je i za njegovu izradu vam treba vrlo malo vremena.

Rajčica je sada na vrhuncu sezone i šteta je ne iskoristi je na sve moguće načine. Osim što je najbolja svježa na salatu ona je izvrstan dodatak mnogim ljetnim jelima.

Brzi lisnati tart s rajčicama, sirom i hamburgerom utjelovljenje je svega ljetnog. Jednostavan je i za njegovu izradu vam treba vrlo malo vremena. Rajčice ovdje zbilja vode glavnu riječ, a uz malo mediteranskog začinskog bilja tart postaje prava eksplozija okusa.

S obzirom na to da ljeto nije vrijeme za previše kuhanja i kompliciranja sigurni smo da će ovo jelo postati dio vašeg stalnog repertoara.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Prešani hamburger

Priprema:

  1. Lisnato tijesto odmrznite pa ga razvaljajte u tanki pravokutnik debljine 2–3 mm.
  2. Hamburger narežite na male kocke pa ga prepržite na suhoj tavi kako bi se karamelizirao. Rajčice operite i narežite na kriške.
  3. Na razvaljano lisnato tijesto rasporedite naribani sir ostavljajući prostor uz rub tijesta. Po siru rasporedite kockice hamburgera, zatim na to složite narezane rajčice. Posipajte rajčice s još kojim komadićem hamburgera, krupnom morskom solju, timijanom i nekoliko kapi maslinovog ulja. Sada pažljivo presavijte rubove tijesta tako da uokvirite nadjev.
  4. U zdjelici umutite jaje s malo mlijeka pa time premažite rubove tijesta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
  5. Pečeni tart izvadite iz pećnice, ostavite ga nekoliko minuta da se malo ohladi pa ga poslužite uz listiće svježeg bosiljka.