Lisnati tart s rajčicama i kuhanom slaninom

2018

Sastojci

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 100 g hamburgera (kuhane slanine)
  • 3–4 rajčice
  • 100 g sira tipa Ementaler
  • dobar prstohvat krupne morske soli
  • dobar prstohvat timijana
  • maslinovo ulje
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • 1 žlica mlijeka (za premazivanje)
  • svježi bosiljak
6 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Lisnati tart s rajčicama i kuhanom slaninom

Brzi lisnati tart s rajčicama, sirom i hamburgerom utjelovljenje je svega ljetnog. Jednostavan je i za njegovu izradu vam treba vrlo malo vremena.

Rajčica je sada na vrhuncu sezone i šteta je ne iskoristi je na sve moguće načine. Osim što je najbolja svježa na salatu ona je izvrstan dodatak mnogim ljetnim jelima.

Brzi lisnati tart s rajčicama, sirom i hamburgerom utjelovljenje je svega ljetnog. Jednostavan je i za njegovu izradu vam treba vrlo malo vremena. Rajčice ovdje zbilja vode glavnu riječ, a uz malo mediteranskog začinskog bilja tart postaje prava eksplozija okusa.

S obzirom na to da ljeto nije vrijeme za previše kuhanja i kompliciranja sigurni smo da će ovo jelo postati dio vašeg stalnog repertoara.

tart-rajcice-hamburger-02

Priprema:

Lisnato tijesto odmrznite pa ga razvaljajte u tanki pravokutnik debljine 2–3 mm.

Hamburger narežite na male kocke pa ga prepržite na suhoj tavi kako bi se karamelizirao. Rajčice operite i narežite na kriške.

Na razvaljano lisnato tijesto rasporedite naribani sir ostavljajući prostor uz rub tijesta. Po siru rasporedite kockice hamburgera, zatim na to složite narezane rajčice. Posipajte rajčice s još kojim komadićem hamburgera, krupnom morskom solju, timijanom i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Sada pažljivo presavijte rubove tijesta tako da uokvirite nadjev.

U zdjelici umutite jaje s malo mlijeka pa time premažite rubove tijesta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Pečeni tart izvadite iz pećnice, ostavite ga nekoliko minuta da se malo ohladi pa ga poslužite uz listiće svježeg bosiljka.

Vezani članci