×
×
Marinirana janjetina iz pećnice s krumpirom
Iz pećnice

Marinirana janjetina iz pećnice s krumpirom

Uz visibabe, mladi i medvjeđi luk, šparoge i druge proljetnice, jedan od vjesnika proljeća je i mlada janjetina. A zvati se ljubiteljem mesa, a mrštiti nos na spomen janjetine, nije baš mudro. Jer time propuštate gozbu.

Marinirana, pa tijekom pečenja premazivana aromatičnim travama i začinima, idealan je način da je kušaju i oni koji joj baš nisu skloni.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Janjetina

    ZA MARINADU:

    UMAK ZA PREMAZIVANJE:

    ZA ZAVRŠNI PRELJEV:

Priprema:

  1. Janjetinu po gornjoj strani plitko zarežite u rombove. Napravite marinadu od navedenih sastojaka. Protisnuti češnjak, začinsko bilje i začine, te papar u mužaru pretvorite u emulziju, pa njome dobro premažite meso i utrljajte u rezove. Ostavite nekoliko sati u marinadi.
  2. Pećnicu zagrijte na maksimum. Ako ste je dobili, but dodatno pokrijte maramicom. Stavite but u otklopljenu posudu za pečenje pa u zagrijanoj pećnici pecite 15-tak minuta da se napravi korica, a masnoća počne topiti.
  3. Zatim posudu pokrijte ili poklopite, smanjite temperaturu pećnice na 200 °C, pa pecite sat vremena po kili mesa. Svakih 15-20 minuta meso premažite umakom za premazivanje, a po potrebi na dno ulijte malo vode.
  4. Pečeno meso izvadite, prelijte završnim preljevom i ostavite još 15-ak minuta da se svi začini i sokovi mesa prožmu. Na masnoći koja je ostala za to vrijeme ispecite mlade krumpire začinjene solju, paprom i začinskim biljem.