×
×
VIDEO: Mekana svinjska rebra s hrskavim krumpirima
Recepti

VIDEO: Mekana svinjska rebra s hrskavim krumpirima

Meso koje se topi u ustima i krumpir koji hrska pod zubima dvije su suprotnosti, ali na tanjuru idealni partneri.

Sočna, mekana i gotova za 30 minuta – kratki je opis svinjskih rebara iz Slow Cooked Selection linije. Rebra su prethodno sporo kuhana u PIK Vrbovcu, a vama je ostalo samo da ih zapečete u pećnici.

Za savršenu kombinaciju, pripremite tzv. smashed potatoes, odnosno, krumpire koji su kuhani, pa zgnječeni i zapečeni, uz aromatičan dodatak začinskog bilja, češnjaka i parmezana.

 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Spare Ribs

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Operite krumpire i skuhajte ih u posoljenoj vodi. 
  2. Svježe začine nasjeckajte, a maslac rastopite. Češnjak protisnite ili sitno nasjeckajte. Začine i češnjak dodajte u rastopljeni maslac pa promiješajte. 
  3. Kuhane krumpire posložite na lim za pečenje pa svaki pritisnite i zgnječite. Možete to napraviti dnom čaše, gnječilicom za krumpir ili nekim sličnim predmetom. Svaki krumpir prelijte mješavinom maslaca i začina. Pecite u pećnici oko 30 minuta.
  4. Pred kraj pečenja krumpire pospite naribanim parmezanom pa vratite još nekoliko minuta u pećnicu, dok se sir ne zapeče.