Sočna, mekana i gotova za 30 minuta – kratki je opis svinjskih rebara iz Slow Cooked Selection linije. Rebra su prethodno sporo kuhana u PIK Vrbovcu, a vama je ostalo samo da ih zapečete u pećnici.
Za savršenu kombinaciju, pripremite tzv. smashed potatoes, odnosno, krumpire koji su kuhani, pa zgnječeni i zapečeni, uz aromatičan dodatak začinskog bilja, češnjaka i parmezana.
SASTOJCI
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 °C. Operite krumpire i skuhajte ih u posoljenoj vodi.
- Svježe začine nasjeckajte, a maslac rastopite. Češnjak protisnite ili sitno nasjeckajte. Začine i češnjak dodajte u rastopljeni maslac pa promiješajte.
- Kuhane krumpire posložite na lim za pečenje pa svaki pritisnite i zgnječite. Možete to napraviti dnom čaše, gnječilicom za krumpir ili nekim sličnim predmetom. Svaki krumpir prelijte mješavinom maslaca i začina. Pecite u pećnici oko 30 minuta.
- Pred kraj pečenja krumpire pospite naribanim parmezanom pa vratite još nekoliko minuta u pećnicu, dok se sir ne zapeče.