Ovo je jelo idealno za ljetna druženja, pogotovo ako imate ostatke mesnog umaka tipa bolognese. Ako nemate, napravite ga jer se vrlo brzo sprema.
Umak prebacite na gotove tortille (možete ih i zamijesiti kod kuće pa ispeći), dodajte sir i povrće pa brzinski zapecite u pećnici. Za pečenje vam je potrebno svega 5 minuta i visoka temperatura pećnice.
Uz kukuruz, slobodno dodajte i žlicu dvije kuhanog crvenog graha. Možete dodati i paprike rezane na trake te cherry rajčice rezane na polovice.
Poslužite rezano na trokutiće, baš kao pizzu, uz dodatak rukole te omiljeni ljuti umak ili umak od kiselog vrhnja i češnjaka. Dobit ćete bogati, aromatičan i hrskavi zalogaj u kojem će uživati cijela obitelj. Ako ovaj obrok služite djeci, izbacite čili papričicu.
SASTOJCI
ZA TORTILJA PIZZE:
Priprema:
- Najprije pripremite umak. Na dobro zagrijanom ulju pirjajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte mu mljeveno meso pa pirjajte dok se meso lijepo ne popeče sa svih strana.
- Dodajte protisnuti ili sitno sjeckani češnjak, slatku papriku u prahu, origano ili majčinu dušicu te nakon toga dodajte vino i nastavite pirjati dok ne ispari alkohol (jedno 10 minuta). Potom dodajte pasiranu rajčicu i pirjajte još 10 minuta.
- Posolite i popaprite, dodajte mlijeko i nastaviti pirjati dok se tekućina skroz ne reducira (oko 15 minuta). Kad je umak od mesa kuhan, stavite ga sa strane da se lagano ohladi.
- Tortille umijesite ili kupite gotove. Premažite ih sa svake strane maslinovim uljem pa složite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje.
- Na svaku tortillu ravnomjerno rasporedite pripremljeni umak od mesa, posipajte ribanim sirom, dodajte po žlicu kukuruza, narezanu svježu čili papričicu i malo majčine dušice. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 °C i pecite na najdonjoj rešetki oko 5 minuta.
- Izvadite iz pećnice i na vruće tortille dodajte namrvljenu mozzarellu. Pustite da se mozzarella lagano otopi pa dodajte rukolu i poslužite. Za dodatnu ljutinu dodajte malo tabasca ili omiljenog ljutog umaka, odnosno, umaka od kiselog vrhnja i češnjaka.