Ovo je brz i jednostavan način pripreme mesnih okruglica koje bi lako mogle oduševiti vaše ukućane i goste na ručku.
Tajna je u soja umaku koji mesnim okruglicama daje fantastičnu orijentalnu notu dok lagani pire od cvjetače i celera osvježava cijelu kombinaciju.
SASTOJCI
Priprema:
- Narežite cvjetove cvjetače, korijen celera i oguljeni krumpir na kockice pa sve kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta dok povrće ne omekša. Ocijedite povrće, dodajte 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sečuanskog papra i soli po potrebi te izmiksajte u kremu.
- Miješanom mljevenom mesu dodajte žlicu soja umaka i jedan mladi luk narezan na sitno. Promiješajte, oblikujte kuglice pa ih pecite na gril tavi ili na roštilju.
- Kako bi pripremili umak, u posudi kuhajte muscovado šećer, narezani mladi luk na sitno, soja umak te drugu žlicu svježe narezanog đumbira, oko 4 minute dok ne postane sirupast.
- Na kraju dodajte žlicu rižinog octa, prelijte mesne okruglice umakom od soje, poslužite na kremi od cvjetače te ukrasite svježe narezanim mladim lukom.