'Ljepljive' mesne okruglice s pireom od cvjetače

2016

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 60 ml soja umaka
  • 2 mlada luka
  • 2 žlice svježe naribanog đumbira
  • 2 žlice tamnog muscovado šećera
  • 1 glavica cvjetače
  • 200 g korijena celera
  • 200 g krumpira
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica rižinog octa
21 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za ‘Ljepljive’ mesne okruglice s pireom od cvjetače

Od švedskih pa do onih u juhi, volimo sve mesne okruglice pa tako i ove 'ljepljive' i fino začinjene, lagane orijentalne arome.

Ovo je brz i jednostavan način pripreme mesnih okruglica koje bi lako mogle oduševiti vaše ukućane i goste na ručku.

Tajna je u soja umaku koji mesnim okruglicama daje fantastičnu orijentalnu notu dok lagani pire od cvjetače i celera osvježava cijelu kombinaciju.

ljepljive-mesne-okruglice-detalj

Priprema:

Narežite cvjetove cvjetače, korijen celera i oguljeni krumpir na kockice pa sve kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta dok povrće ne omekša. Ocijedite povrće, dodajte 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sečuanskog papra i soli po potrebi te izmiksajte u kremu.

Miješanom mljevenom mesu dodajte žlicu soja umaka i jedan mladi luk narezan na sitno. Promiješajte, oblikujte kuglice pa ih pecite na gril tavi ili na roštilju.

Kako bi pripremili umak, u posudi kuhajte muscovado šećer, narezani mladi luk na sitno, soja umak te drugu žlicu svježe narezanog đumbira, oko 4 minute dok ne postane sirupast.

Na kraju dodajte žlicu rižinog octa, prelijte mesne okruglice umakom od soje, poslužite na kremi od cvjetače te ukrasite svježe narezanim mladim lukom.

Vezani članci