×
×
‘Ljepljive’ mesne okruglice s pireom od cvjetače
Iz tave

‘Ljepljive’ mesne okruglice s pireom od cvjetače

Od švedskih pa do onih u juhi, volimo sve mesne okruglice pa tako i ove ‘ljepljive’ i fino začinjene, lagane orijentalne arome.

Ovo je brz i jednostavan način pripreme mesnih okruglica koje bi lako mogle oduševiti vaše ukućane i goste na ručku.

Tajna je u soja umaku koji mesnim okruglicama daje fantastičnu orijentalnu notu dok lagani pire od cvjetače i celera osvježava cijelu kombinaciju.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. Narežite cvjetove cvjetače, korijen celera i oguljeni krumpir na kockice pa sve kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta dok povrće ne omekša. Ocijedite povrće, dodajte 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sečuanskog papra i soli po potrebi te izmiksajte u kremu.
  2. Miješanom mljevenom mesu dodajte žlicu soja umaka i jedan mladi luk narezan na sitno. Promiješajte, oblikujte kuglice pa ih pecite na gril tavi ili na roštilju.
  3. Kako bi pripremili umak, u posudi kuhajte muscovado šećer, narezani mladi luk na sitno, soja umak te drugu žlicu svježe narezanog đumbira, oko 4 minute dok ne postane sirupast.
  4. Na kraju dodajte žlicu rižinog octa, prelijte mesne okruglice umakom od soje, poslužite na kremi od cvjetače te ukrasite svježe narezanim mladim lukom.