Za ovaj recept ideju smo pronašli u prehrani s jako niskim udjelom ugljikohidrata, a visokim udjelom masti. Ako je to prehrana za vas, na dobrom ste mjestu.
No, ako ne morate osobito paziti na unos ugljikohidrata, uz ovu kombinaciju mljevene junetine, tikvica i sira, slobodno poslužite prilog od riže, ječma, bulgura, tjestenine…
SASTOJCI
Za pesto:
Priprema:
- Kako bi napravili pesto umak prvo očistite češnjak zatim mu dodajte bosiljak i izmiksajte ili zgnječite u mužaru. Potom ubacite pinjole, a na kraju i naribani parmezan. Pomalo dolijevajte maslinovo ulje, dok ne dobijete odgovarajuću gustoću.
- Za ostatak jela, prvo nasjeckajte češnjak, a tikvice narežite na kolutiće.
- Zagrijte malo maslinova ulja u tavi, te dodajte češnjak, a zatim mljeveno meso. Posolite ga i popaprite pa pirjajte otprilike osam minuta, dok meso ne posmeđi. Istovremeno ga „razbijajte“ kuhačom na sitnije komadiće. Zatim dodajte tikvice i kuhajte još otprilike sedam minuta, dok tikvice ne omekšaju i ne uhvate zlatno-žutu boju.
- Skinite s vatre pa umiješajte pesto od bosiljka. Količinu bosiljka koju ćete umiješati odredite prema vlastitom ukus, a ako vam ostane pesta, spremite ga u hladnjak i drugi dan iskoristite u nekom drugom jelu.
- Na kraju sve pospite namrvljenim feta sirom i nasjeckanim svježim peršinom.