×
×
Sloj po sloj: Musaka od patlidžana
Iz pećnice

Sloj po sloj: Musaka od patlidžana

Kombinacija sočnog mljevenog mesa i ljubičastih patlidžana privlačna je zahvaljujući svojem neodoljivom okusu, ali i atraktivnom izgledu.

Musaka od patlidžana jelo je koje svoje korijene ima na području istočnog Mediterana te je pronašlo svoj dom u mnogim orijentalnim kuhinjama.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Patlidžane narežite na ploške, posolite te pustite da odstoje 10-ak minuta kako bi pustili višak vode. Zatim ih ocjedite i obrišite.
  2. Od brašna, jaja i mlijeka napravite glatku smjesu u koju umočite svaku plošku patlidžana koje zatim pržite u ulju. Izvadite ih na papirnati ubrus da se upije višak masnoće.
  3. Sitno sjeckani luk prepržite na ulju te dodajte mljeveno meso, sol i papar.
  4. Vatrostalnu posudu premažite s maslacem, posipajte sa malo krušnih mrvica te slažite red patlidžana i red mesa. Zadnji red završite sa patlidžanom, posipajte sa ribanim sirom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C.
  5. Nakon 15-ak minuta izvadite musaku iz pećnice i zalijte royal smjesom koju ste napravili od jaja, mlijeka i muškatnog oraščića te stavite natrag peći. Musaka je gotova kada se smjesa stisnula.
  6. Servirajte uz salatu po izboru.