×
×
Napravite salatu sa šunkom (u kroasanu ili pecivu)
Recepti

Napravite salatu sa šunkom (u kroasanu ili pecivu)

Ova salata nije sinonim za patnju već za kremasti užitak serviran u mekanom kroasanu. Probajte super jednostavan i ukusima prilagodljiv recept.

Blagdani su vrijeme obiteljskih okupljanja, druženja, dobre hrane i pokoje kapljice, ali isto tako su i vrijeme pretjerivanja. Često se dogodi da u želji za što ljepšim i bogatijim blagdanskim stolom svega skuhamo malo previše. Često je kuhana šunka ta koja se danima povlači po hladnjaku.

Ove sam godine tom problemu doskočila sa super jednostavnim i ludo ukusnim rješenjem. Sve ostatke šunke pretvorila sam u ukusnu salatu!

Ovo je jednostavan recept u kojem se koristi sve ono što je imate u hladnjaku. Shvatite ga kao smjernicu i poigrajte se s kombinacijama i dodacima pa napravite svoju savršenu salatu. Za dodatan šmek predlažem da u salati koristite dimljenu šunku.

Ako salatu na kraju još servirate u svježem kroasanu ovaj “reciklirani” obrok postat će prava gozba.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Kuhana šunka

Priprema:

  1. Šunku nasjeckajte na sitne kockice ili još bolje ubacite je u sjeckalicu da ona odradi posao za vas.
  2. Narežite jaja i krastavce na sitno pa ih dodajte šunki. Dodajte senf, sjeckani kopar i peršin te majonezu i sve dobro izmiješajte.
  3. Ovako pripremljenu salatu čuvajte u hladnjaku do posluživanja. Moj prijedlog je da je poslužite u svježem kroasanu uz sezonsku salatu.