×
×
“Pivski” složenac s krumpirom i kobasicama
Recepti

“Pivski” složenac s krumpirom i kobasicama

Ako ste ljubitelj jednostavnih i pomalo “pivskih” jela, onda je ovaj složenac pravi izbor za vas. Sočan krumpir, puno luka i dimljena domaća kobasica glavni su akteri ove (irske) priče.

Jela koja je potrebno staviti u posudu za pečenje i “zaboraviti” na njih jako su poželjna. Jer kud ćeš bolje nego ostaviti ručak da se sam skuha ili ispeče! Takav je i ovaj recept koji je inspiriran jednim tradicionalnim irskim jelom koje se inače priprema na otvorenoj vatri.

Ono što daje poseban šarm ovom jelu je upravo domaća dimljena kobasica koja svojim okusom i mirisom dima ovo čini jednom pravim rustikalnim ručkom kojeg ćete rado staviti na svoj stol.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
6
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Dimljena kobasica

Priprema:

  1. Ogulite krumpir pa ga narežite na manje komade. Začinite ga ružmarinom, solju i paprom. Stavite ga u posudu čije ste dno prethodno premazali s malo svinjske masti.
  2. Na krumpir posložite red luka narezanog na kolutove, a potom posložite i svih 6 kobasica. Sve zalijte temeljcem.
  3. Poklopite i pecite u prethodno zagrijanog pećnici na 200 °C. Nakon 30 minuta složenac podlijte pivom. Poklopite i pecite još 30 minuta nakon čega izvadite kobasice, a krumpir i luk pecite otklopljeno dodatnih 30 minuta, da se lagano zapeku.
  4. Ako pri ruci imate malo slanine, ispecite ju da bude skroz hrskava, usitnite i pomiješajte s krumpirom i lukom za dodatan šmek. Poslužite toplo uz svježu salatu i naravno - (preostalo) pivo.