Već mala promjena u paniranju, a to je dodatak dimljene paprike i sušenog timijana u krušnim mrvicama, dat će poseban okus klasičnim pohanim odrescima.
Ovog puta smo ih i poslužili kao finger food, narezane na trakice uz hladni curry umak i s puno hrskavog svježeg povrća, idealno za mali odmak od tradicije.
SASTOJCI
Za curry umak:
Za posluživanje:
Priprema:
- Meso izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije početka pripreme.
- Pripremite curry umak – pomiješajte majonezu i grčki jogurt, dodajte curry, čili i sol, dobro promiješajte i spremite u hladnjak na barem pola sata.
- Svježe povrće pripremite prema želji, naš prijedlog je da mrkvu i celer narežete na štapiće, krastavac na kolutiće, paprike na trakice, a mladi luk i mini rajčice ostavite u komadu.
- Krušne mrvice pomiješajte s dimljenom paprikom i sušenim timijanom te istresite na tanjur koji ćete koristiti za paniranje. U drugoj posudi razmutite jaja s mlijekom, a u trećoj pripremite oštro brašno.
- Meso posušite papirnatim ručnicima. Odreske prekrijte plastičnom folijom pa istucite batom. Skinite foliju, posolite ih i popaprite s obje strane.
- Potom svaki odrezak uvaljajte s obje strane u brašno te otresite višak. Zatim u jaja, također pustite da se višak ocijedi, a na kraju u mrvice. Nemojte štedjeti na mrvicama i slobodno ih nježno utisnite prstima.
- U tavi zagrijte ulje pa ispecite odreske s obje strane dok ne uhvate zlatno-žutu boju. Izvadite ih iz tave i odložite na papirnate ručnike koji će upiti višak masnoće.
- Meso narežite na trakice te poslužite uz umak i svježe povrće.