Možda vam je prva asocijacija na trganu svinjetinu mekano meso u burger pecivu. No, to isto sočno meso možete poslužiti i drugačije. Aromatizirana palenta, primjerice, odličan je i jednostavan prilog.
PIK Pulled pork (trgana svinjetina) prethodno je pripremljena slow cooking tehnikom, odnosno sporim kuhanjem na niskim temperaturama u trajanju od šest sati, a kod vas gotova je za samo pola sata.
SASTOJCI
Priprema:
- Trganu svinjetinu već pripremljenu metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso je potrebno peći u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom).
- Nakon 30 minuta pečenja izvadite meso i natrgajte ga uz pomoć vilica.
- Luk sitno nasjeckajte pa ga pirjajte na maslinovom ulju dok ne omekša. Dodajte timijan, češnjak i mrvljeni čili (prema želji). Ulijte temeljac i pustite da prokuha. Potom dodajte palentu, cijelo vrijeme miješajući.
- Kad se palenta zgusne, popaprite je, dodajte 2 žlice parmezana i maslac te sve dobro promiješajte.
- Palentu poslužite s trganom svinjetinom te sve na kraju pospite s preostalim parmezanom.