Originalnim jalapeno papričicama, koje se tek odnedavno svježe mogu nabaviti i kod nas nije još sezona. Nabavite obične zelene ili crvene rog paprike i birajte što sitnije, a jalapeno papričice potražite ukiseljene.
SASTOJCI
Priprema:
- Paprike prepolovite po dužini, očistite od pregrada i koštica, ali im ostavite peteljke. Dobro posušite.
- Pomiješajte sireve (umjesto krem sira možete koristiti i punomasni svježi sir) i dodajte im kobasice narezane na sitne kocke pa umiješajte jalapeno papričice ili ljuti umak ako ih niste uspjeli pronaći. Sve lagano promiješajte da se poveže u homogenu smjesu. Napunite paprike. Po želji na svaki nadjev stavite list svježeg bosiljka.
- Paprike s nadjevom omotajte šnitama slanine i po potrebi osigurajte čačkalicama i posložite na lim obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 200-220 °C, 20-30 minuta ili dok slanina dobije lijepu zlatno-smeđu boju, a paprike omekšaju.
- Poslužite uz salsu ili umak po izboru.