Punjene jalapeno papričice omotane slaninom

2014

Sastojci

  • 10-12 manjih zelenih ili crvenih rog paprika
  • kobasica po ukusu
  • 200 g mesnate slanine
  • 200 g krem sira
  • 100 g feta sira
  • ukiseljene jalapeno ili chilli papričice
  • svježi bosiljak po želji
11 Lipanj 2014, Komentari: 1

Vruću navijačku atmosferu za vrijeme nogometne utakmice dodatno začinite punjenim ljutim jalapeno papričicama omotanim hrskavom slaninom.

Pretpostavljam da su već svi navijački rekviziti spremni, uključiv one tekuće i da je ostalo još samo nabaviti nešto za gricnuti. Za razbiti monotoniju standardnih grickalica i dočarati atmosferu podneblja domaćina, donosim vam brz, vruć, ljut i ukusan recept.

Originalnim jalapeno papričicama, koje se tek odnedavno svježe mogu nabaviti i kod nas, ipak nije još sezona, pa ćemo za potrebe vrućeg navijanja, malo modificirati.

Nabavite obične zelene ili crvene rog paprike i birajte što sitnije, a jalapeno papričice potražite ukiseljene.

punjene-jalapeno-papricice-02

Priprema:

Paprike prepolovite po dužini, očistite od pregrada i koštica, ali im ostavite peteljke. Dobro posušite.

Pomiješajte sireve (umjesto krem sira možete koristiti i punomasni svježi sir) i dodajte im kobasice narezane na sitne kocke pa umiješajte jalapeno papričice ili ljuti umak ako ih niste uspjeli pronaći. Sve lagano promiješajte da se poveže u homogenu smjesu. Napunite paprike. Po želji na svaki nadjev stavite list svježeg bosiljka.

Paprike s nadjevom omotajte šnitama slanine i po potrebi osigurajte čačkalicama i posložite na lim obložen papirom za pečenje.

Pecite u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 200-220°C, 20-30 minuta ili dok slanina dobije lijepu zlatno-smeđu boju, a paprike omekšaju.

Poslužite uz salsu ili dip po izboru.

Vezani članci