×
×
Punjeni lungić s kaduljom i sušenim marelicama
Recepti

Punjeni lungić s kaduljom i sušenim marelicama

Poznato je kako se svinjetina odlično slaže s voćem. Lungiću dodajte punjenje s marelicom i kaduljom i iznenadit će vas zanimljiva kombinacija okusa.

Lungić kao najmekši komad svinjetine ne mora nimalo biti dosadan! Ako se malo zaigramo i napunimo ga dat ćemo mu puno okusa i tekstura.

Punjenje koje sam pripremio je malo jačeg okusa upravo zbog kadulje. Ako vam kadulja nije omiljena slobodno ju možete zamijeniti nekim drugim začinskim biljem. Kako se svinjetina odlično slaže s voćem, kao prilog dodana je i kruška koja pečenjem skroz omekša te daje slatku notu koja ublaži jačinu punjenja i zaokruži cijelo jelo.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
90 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski file

    ZA NADJEV

Priprema:

  1. Za pripremu nadjeva prvo zagrijte ulje u tavi i pržite sitno sjeckani luk dok ne omekša. Zatim dodajte sjemenke komorača i sjeckanu kadulju te pržite još par minuta. Maknite s vatre i dodajte ostale sastojke za nadjev. Dobro začinite i ostavite sa strane da se ohladi. Ako vam je smjesa presuha slobodno dodajte još dvije do tri žlice ulja.
  2. Lungiće razrežite po dužini te ih stanjite batom za meso. Zatim na radnu površinu stavite rastezljivu foliju i poredajte šnite pršuta jednu do druge u dva reda tako da se malo preklapaju, a onda stavite lungiće preko pršuta. Neka pršuta ostane malo sa svake strane.  Nadjev rasporedite preko lungića, a zatim pažljivo zarolajte pomoću folije kako biste napravili čvrstu roladu.
  3. Zagrijte  pećnicu na 200 °C.  I u posudu za pečenje dodajte očišćene režnjeve češnjaka, oguljeni i narezani pastrnjak, krumpir i sve to polijte s dvije žlice ulja, dobro začinite sa soli i paprom i zatim pecite petnaest minuta. Zatim Izvadite iz pećnice i dodajte kruške i roladu. Povrće i kruške pomaknite na jednu polovicu posude a roladu stavite na drugu. Premažite s preostalim uljem i pecite 45-50 minuta.
  4. Kada je gotovo svinjetinu narežite na deblje šnite i stavite na pečeno povrće i kruške i poslužite uz umak od pečenja.