Iako riža kao prilog uz odrezak nije baš uobičajena ipak se može jako dobro spojiti, osobito ako ju pripremite uz poprilične količine sira i dinstanog luka.
Slatkoća od luka, ekstremna kremoznost od sira, sočan i lijepo začinjen odrezak, možda još malo salate sa strane i čaša vina.
Mislim da sam nabrojao sve što je potrebno za jednu lijepu večeru – za sebe ili s još nekim. Na vama je da odlučite.
SASTOJCI
ZA RIŽU:
Priprema:
- Odrezak ispecite na zagrijanoj tavi, 3-4 minute sa svake strane. Odložite odrezak sa strane da odmori desetak minuta, a na njega stavite kockicu maslaca, sol, papar i grančicu timijana. Ovim "odmaranjem" odrezak zadržava svoje sokove.
- Luk ogulite, tanko narežite pa pirjajte na maslacu ili ulju.
- Rižu skuhajte al dente u posoljenoj vodi. Ubacite u nju maslac pa umiješajte dinstani luk i ribani cheddar. Pripazite da riža ne upije baš svu vodu jer nećete uspjeti dobiti željenu kremoznost.
- Začinite po ukusu i poslužite na tanjur. Preko riže položite narezani ribeye steak. Po želji još malo posolite i popaprite pa uživajte u svemu dok je još toplo.