×
×
Ribeye steak na kremastoj riži
Recepti

Ribeye steak na kremastoj riži

Iako riža nije tipičan prilog uz odrezak, dajte ovoj šansu. Osvojit će vas svojom kremastom teksturom i odlično će pasati uz jednostavno pripremljen ribeye.

Iako riža kao prilog uz odrezak nije baš uobičajena ipak se može jako dobro spojiti, osobito ako ju pripremite uz poprilične količine sira i dinstanog luka.

Slatkoća od luka, ekstremna kremoznost od sira, sočan i lijepo začinjen odrezak, možda još malo salate sa strane i čaša vina.

Mislim da sam nabrojao sve što je potrebno za jednu lijepu večeru – za sebe ili s još nekim. Na vama je da odlučite.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 min
uteg
BROJ OSOBA
1
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Rib Eye

    ZA RIŽU:

Priprema:

  1. Odrezak ispecite na zagrijanoj tavi, 3-4 minute sa svake strane. Odložite odrezak sa strane da odmori desetak minuta, a na njega stavite kockicu maslaca, sol, papar i grančicu timijana. Ovim "odmaranjem" odrezak zadržava svoje sokove.
  2. Luk ogulite, tanko narežite pa pirjajte na maslacu ili ulju.
  3. Rižu skuhajte al dente u posoljenoj vodi. Ubacite u nju maslac pa umiješajte dinstani luk i ribani cheddar. Pripazite da riža ne upije baš svu vodu jer nećete uspjeti dobiti željenu kremoznost.
  4. Začinite po ukusu i poslužite na tanjur. Preko riže položite narezani ribeye steak. Po želji još malo posolite i popaprite pa uživajte u svemu dok je još toplo.