Ribeye steak na kremastoj riži

2021

Sastojci

  • ZA 1 OSOBU:
  • 1 Ribeye steak
  • sol, papar
  • maslac
  • timijan
  • ZA RIŽU:
  • 200 g riže
  • 500 ml vode
  • 1 veća ljutika ili manji crveni luk
  • maslac
  • 100 g cheddar sira
  • sol
28 Siječanj 2021, Komentari: Komentari isključeni za Ribeye steak na kremastoj riži

Iako riža nije tipičan prilog uz odrezak, dajte ovoj šansu. Osvojit će vas svojom kremastom teksturom i odlično će pasati uz jednostavno pripremljen ribeye.

Iako riža kao prilog uz odrezak nije baš uobičajena ipak se može jako dobro spojiti, osobito ako ju pripremite uz poprilične količine sira i dinstanog luka.

Slatkoća od luka, ekstremna kremoznost od sira, sočan i lijepo začinjen odrezak, možda još malo salate sa strane i čaša vina.

Mislim da sam nabrojao sve što je potrebno za jednu lijepu večeru – za sebe ili s još nekim. Na vama je da odlučite.

ribeye-na-kremastoj-rizi-02

Priprema:

Odrezak ispecite na zagrijanoj tavi, 3-4 minute sa svake strane.

Odložite odrezak sa strane da odmori desetak minuta, a na njega stavite kockicu maslaca, sol, papar i grančicu timijana. Ovim “odmaranjem” odrezak zadržava svoje sokove.

Luk ogulite, tanko narežite pa pirjajte na maslacu ili ulju.

Rižu skuhajte al dente u posoljenoj vodi. Ubacite u nju maslac pa umiješajte dinstani luk i ribani cheddar. Pripazite da riža ne upije baš svu vodu jer nećete uspjeti dobiti željenu kremoznost.

Začinite po ukusu i poslužite na tanjur. Preko riže položite narezani ribeye steak. Po želji još malo posolite i popaprite pa uživajte u svemu dok je još toplo.

Vezani članci