×
×
Napravite hrskave rolice s dimljenom kobasicom
Recepti

Napravite hrskave rolice s dimljenom kobasicom

Ove hrskave rolice su odlične “grickalice” u kojima možete uživati dok su tople i hladne, a bez problema mogu nahraniti veće društvo. Ekstra bodovi: super se slažu s pivom.

Rolice će vam oduzeti nešto više vremena ako sami radite tijesto no postupak možete ubrzati koristeći kupovno dizano tijesto ili čak lisnato tijesto.

Odaberite kobasice prema vlastitom ukusu – dimljena, ljuta, kranjska. Važno je da su deblje, konkretne.

Osim običnog tortilja čipsa, možete koristiti i onaj s okusima sira ili ljutu verziju koja će sigurno tražiti koju čašu piva više.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Dimljena kobasica

    ZA UMAK OD SENFA:

Priprema:

  1. U većoj posudi pomiješajte brašno, sol i šećer. Namrvite svježi kvasac u toplu vodu. Kad se aktivira, dodajte ga u mješavinu s brašnom. Potom dodajte jaja i mlijeko pa zamijesite tijesto. Dodajte omekšani maslac i mijesite dok tijesto ne postane mekano i glatko.
  2. Posudu prekrijte krpom pa ostavite na toplom mjestu sat vremena, da tijesto udvostruči volumen.
  3. Tijesto podijelite na dva dijela. Svaki razvaljajte u oblik pravokutnika pa ga razrežite na 4 jednaka dijela. Svakom četvrtinom tijesta omotajte jednu dimljenu kobasicu tako da najprije prekrijete krajeve kobasice, a potom presavijte tijesto prema unutra i spojite obje stranice na sredini.
  4. Usitnite tortilja čips tako da ga zdrobite rukama u zatvorenoj vrećici. Tortilja čips istresite u duboki tanjur.
  5. Svaku rolicu premažite umućenim jajetom, a potom uvaljajte u razmrvljeni tortilja čips. Rolice posložite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje pa ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C.
  6. Rolice pecite oko 15 minuta, odnosno dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Kad su gotove, izvadite ih iz pećnice i pustite da se malo ohlade prije nego ih narežete. Poslužite kobasice s umakom od senfa.