Rolice će vam oduzeti nešto više vremena ako sami radite tijesto no postupak možete ubrzati koristeći kupovno dizano tijesto ili čak lisnato tijesto.
Odaberite kobasice prema vlastitom ukusu – dimljena, ljuta, kranjska. Važno je da su deblje, konkretne.
Osim običnog tortilja čipsa, možete koristiti i onaj s okusima sira ili ljutu verziju koja će sigurno tražiti koju čašu piva više.
SASTOJCI
ZA UMAK OD SENFA:
Priprema:
- U većoj posudi pomiješajte brašno, sol i šećer. Namrvite svježi kvasac u toplu vodu. Kad se aktivira, dodajte ga u mješavinu s brašnom. Potom dodajte jaja i mlijeko pa zamijesite tijesto. Dodajte omekšani maslac i mijesite dok tijesto ne postane mekano i glatko.
- Posudu prekrijte krpom pa ostavite na toplom mjestu sat vremena, da tijesto udvostruči volumen.
- Tijesto podijelite na dva dijela. Svaki razvaljajte u oblik pravokutnika pa ga razrežite na 4 jednaka dijela. Svakom četvrtinom tijesta omotajte jednu dimljenu kobasicu tako da najprije prekrijete krajeve kobasice, a potom presavijte tijesto prema unutra i spojite obje stranice na sredini.
- Usitnite tortilja čips tako da ga zdrobite rukama u zatvorenoj vrećici. Tortilja čips istresite u duboki tanjur.
- Svaku rolicu premažite umućenim jajetom, a potom uvaljajte u razmrvljeni tortilja čips. Rolice posložite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje pa ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C.
- Rolice pecite oko 15 minuta, odnosno dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Kad su gotove, izvadite ih iz pećnice i pustite da se malo ohlade prije nego ih narežete. Poslužite kobasice s umakom od senfa.