Napravite hrskave rolice s dimljenom kobasicom

2015

Sastojci

  • 8 komada Premium dimljenih kobasica
  • 450 g glatkog brašna
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 80 ml tople vode
  • 180 ml toplog mlijeka
  • 1,5 žlica šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica soli
  • 4 žlice omekšanog maslaca
  • vrećica tortilja čipsa
  • 1 jaje za premazivanje
  • Za umak od senfa:
  • ¼ šalice majoneze
  • ¼ šalice grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • 2 žlice Dijon senfa
  • 1 žlica sjeckanog peršina
29 Prosinac 2015, Komentari: Comments Off on Napravite hrskave rolice s dimljenom kobasicom

Ove hrskave rolice su odlične "grickalice" u kojima možete uživati dok su tople i hladne, a bez problema mogu nahraniti veće društvo. Ekstra bodovi: super se slažu s pivom.

Rolice će vam oduzeti nešto više vremena ako sami radite tijesto no postupak možete ubrzati koristeći kupovno dizano tijesto ili čak lisnato tijesto.

Odaberite kobasice prema vlastitom ukusu – dimljena, ljuta, kranjska. Važno je da su deblje, konkretne.

Osim običnog tortilja čipsa, možete koristiti i onaj s okusima sira ili ljutu verziju koja će sigurno tražiti koju čašu piva više.

rolice-s-dimljenom-kobasicom-detalj

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte brašno, sol i šećer. Namrvite svježi kvasac u toplu vodu. Kad se aktivira, dodajte ga u mješavinu s brašnom. Potom dodajte jaja i mlijeko pa zamijesite tijesto. Dodajte omekšani maslac i mijesite dok tijesto ne postane mekano i glatko.

Posudu prekrijte krpom pa ostavite na toplom mjestu sat vremena, da tijesto udvostruči volumen.

Tijesto podijelite na dva dijela. Svaki razvaljajte u oblik pravokutnika pa ga razrežite na 4 jednaka dijela. Svakom četvrtinom tijesta omotajte jednu dimljenu kobasicu tako da najprije prekrijete krajeve kobasice, a potom presavinete tijesto prema unutra i spojite obje stranice na sredini.

Usitnite tortilja čips tako da ga zdrobite rukama u zatvorenoj vrećici. Tortilja čips istresite u duboki tanjur.

Svaku rolicu premažite umućenim jajetom, a potom uvaljajte u razmrvljeni tortilja čips. Rolice posložite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje pa ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.

Rolice pecite oko 15 minuta, odnosno dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Kad su gotove, izvadite ih iz pećnice i pustite da se malo ohlade prije nego ih narežete.

Poslužite kobasice s umakom od senfa.

Vezani članci