Možete koristiti tanko rezani pršut ili tanko rezanu slaninu, rezultat je vrlo sličan. Slatkoća smokve se lijepo nadopunjuje sa slanim mesom. U svakom slučaju ovo predjelo je vrlo aromatično, što zbog grančica ružmarina, što zbog aceta balsamica na smokvama.
SASTOJCI
Priprema:
- Suhe smokve prelijte crnim vinom pa pustite da se tako mariniraju nekoliko sati ili preko noći. Idući dan ih zakuhajte sa vinom i kuhajte na laganoj vatri dok vino ne ispari.
- Dodajte 1 žlicu kreme od balzamičnog octa pa još kratko propirjajte smokve.
- Svaku smokvu omotajte fetom pršuta ili slanine pa pričvrstite grančicom ružmarina umjesto čačkalice.
- Pećnicu zagrijte na 180 °C. Smokve pecite 10 minuta u pećnici. Poslužite toplo te dodajte na svaku smokvu kap kreme od balzamičnog octa.