Breskve su baš prava osvježavajuća namirnica. U ovom receptu breskve pečemo sa svinjskim kotletima kako bi dobili jednu slatko slano kiselo kombinaciju koja će vas oduševiti. Kotleti su sočni i bogato začinjeni, a pečene breskve su mekane i slatke. Na vama je samo da se odlučite što ćete poslužiti za prilog.
SASTOJCI
Priprema:
- Kotlete začinite sa soli i paprom te ih pecite na jako zagrijanoj i nauljenoj tavi dvije do tri minute sa svake strane. Zatim, smanjiti jačinu vatre na srednju i pecite još pet do osam minuta, ovisno o debljini kotleta.
- U manjoj posudi pomiješajte balzamični ocat, med, suhi timijan i origano i zadnje dvije minute pečenja, svinjske kotlete prelijte pripremljenim umakom. Maknite s vatre i dodajte breskve narezane na kriške. Stavite tavu u pećnicu i pecite 10-ak minuta tj. dok breskve ne dobiju malo boje.
- Izvadite iz pećnice i poslužite s feta sirom i svježim bosiljkom. Ja sam se odlučio za još malo dodatnog mediteranskog štiha, pa sam kotlete poslužio uz marinirane masline.