Špageti su najvjerojatnije jedna od najpopularnijih vrsta tjestenine na svijetu, a nakon ovog jela bit će vam draža. Ne smijemo zaboraviti na dimljenu kobasicu koja će ovom brzom ručku dati onaj poseban okus zbog kojeg će te ga često pripremati.
SASTOJCI
Priprema:
- Kobasice izvadite iz pakiranja i nožem ih zarežite po dužini te pomoću žlice ili vilice izvadite meso is kobasica.
- Brokulu operite i narežite njezine vrhove na što manje komade, a zatim zagrijte vodu do vrenja. U kipućoj vodi skuhajte špagete po uputama s pakiranja, a četiri minute prije nego će špageti biti kuhani dodajte brokulu. Brokula će se taman dovoljno skuhati da bude još hrskava, ali ne i sirova.
- U dubokoj tavi za vrijeme kuhanja špageta ispecite mljeveno meso koje ste izvadili iz kobasica. Dobro ga prepržite sa svih strana. Kada je meso dovoljno pečeno u tavu dodajte nasjeckani češnjak te ga kratko prepecite kako bi pustio svoje okuse.
- Kuhane špagete i brokulu ocijedite (sačuvajte malo vode od kuhanja tjestenine) i dodajte u tavu s mesom i češnjakom pa sve zajedno dobro promiješajte. Uklonite tavu sa štednja i u špagete ulijte tri razmućena jaja pomiješana sa 60 grama naribanog parmezana. Toplina tave i namirnica u kojoj će se, uz stalno miješanje, od jaja i parmezana napraviti umak. Ako želite kremastiji umak slobodno dodajte vodu u kojoj ste kuhali špagete. Špagete s dimljenom kobasicom i brokulom poslužite tople uz svježe naribane listiće parmezana. Dobar tek!