Svinjska rebarca (Spare Ribs) iz linije Slow Cooked Selection (napravljena od mesa s hrvatskih farmi) mariniraju se u vlastitom soku i sporo kuhaju pet sati na temperaturi od 83 °C, a vaš posao je samo da ga pečete 30 minuta u pećnici ili 15 minuta na roštilju. Zbog toga su izuzetno mekana i ukusna. Lako se kombiniraju s bilo kojim namirnicama.
Poznati chef Stjepan Vukadin svinjska rebarca kombinirao je s bulgur salatom s crnom rižom, jabukom i mrkvom koju je prethodno začinio maslinovim uljem i sokom od limete i tako dobio ukusnu i osvježavajuću kombinaciju okusa.
SASTOJCI
Priprema:
- Za početak zagrijte pećnicu s cirkulacijom zraka na 180 °C ili pećnicu s gornjim i donjim grijačem na 200 °C. Rebarca izvadite iz vrećice i stavite u posudu za pečenje te zagrijavajte 30 minuta, a 5 min prije nego su rebarca gotova dodajte umak i vratite u pećnicu da se zapeče.
- Bulgur je potrebno zaliti prokuhanom vodom i ostaviti desetak minuta poklopljenog da upije svu tekućinu i da se prohladi. Za to vrijeme ogulite jabuku i mrkvu te ih nasjeckajte na sitne kockice. Crnu rižu skuhajte, neka bude al dente. Pola ljubičastog luka, mladu kapulicu i rikulu također usitnite na manje komade.
- Zatim sjedinite sve sastojke i začinite s maslinovim uljem, naribanom koricom limete i sokom limete. Po želji dodajte sol i papar. Po želji, zavisno o sezoni, možete dodati i drugo voće poput šipka, breskve, smokve. Sve servirajte na tanjur uz osvježavajuću salatu i rebarca koja smo prethodno narezali na manje komade. Dobar tek!