×
×
Svinjska rebarca sa zapečenim grahom
Recepti

Svinjska rebarca sa zapečenim grahom

Mekana i sočna svinjska rebarca idealna su za večeru za dvoje, pogotovo ako želite da vam jelo ispadne kao da je kuhao ozbiljan chef.

Običan radni dan ili uživanje u napokon slobodnim danima – vjerojatno ne želite previše vremena provesti u kuhinji. Isprobajte stoga svinjska rebarca (Spare Ribs) iz Slow Cooked Selection linije i pripremite odličan ručak za samo pola sata.

S obzirom na to da je ovo meso s hrvatskih farmi prethodno kuhano u PIK Vrbovcu, bit će savršeno mekano, a vaše vrijeme spašeno. I naravno, bit će odlična kombinacija sa zapečenim grahom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
PIK Spare Ribs

Priprema:

  1. Svinjska rebra već pripremljena metodom sporog kuhanja izvadite iz vrećice i prebacite u aluminijsku posudu. Meso pecite u pećnici 30 minuta na 200 °C (ili na 180 °C s uključenim ventilatorom). Nakon 25 minuta pečenja meso prelijte BBQ umakom pa vratite u pećnicu na još 5 minuta.
  2. Nasjeckajte luk i češnjak, slaninu narežite na kockice. Na zagrijanom ulju u tavi pirjajte luk. Kad malo omekša, dodajte mu češnjak, a potom i kockice slanine. Nakon nekoliko minuta, kad se slanina krene pržiti, dodajte pasiranu rajčicu, podlijte s malo vode i umiješajte.
  3. U tavu potom ubacite ocijeđeni kuhani grah, posolite i popaprite. Dodajte malo mrvljenog čilija (prema želji) te sve prebacite u pećnicu na 20-ak minuta (na 200 °C, istovremeno s mesom).
  4. Rebra i zapečeni grah poslužite sa svježom salatom prema želji.