×
×
VIDEO: Svinjski kotleti s paprikama, kukuruzom i grahom
Recepti

VIDEO: Svinjski kotleti s paprikama, kukuruzom i grahom

Meso, povrće, lonac i krčkanje – ugrijte se i uživajte uz pikantno začinjene kotlete i ukusno povrće.

Princip „sve iz jednog lonca“ uvijek je praktično rješenje za svakodnevno kuhanje. Stoga smo isprobali svinjske kotlete s kosti pripremljene na drugačiji način i odmaknuli se od njihove tipične pripreme – one na roštilju.

Hrpa ukusnog i mekanog povrća bit će odlična pratnja mesu, samo se trebati strpjeti da jelo „odkrčka“ svoje.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
55 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Odrezak s kostima

    Mješavina začina za meso:

Priprema:

  1. Narežite luk na polumjesece, paprike na kolutove, a mrkvu naribajte.
  2. Pomiješajte začine za meso pa začinite kotlete s obje strane. U dubokoj i teškoj posudi zagrijte ulje pa zapecite kotlete s obje strane. Pecite u više navrata, nemojte pretrpavati posudu. Izvadite kotlete i poklopite ih.
  3. Na ulje u posudi dodajte luk i paprike pa pirjajte oko 7 minuta, dok povrće ne pusti vodu i ne omekša. Zatim dodajte mrkvu, umiješajte i pirjajte još oko 5 minuta.
  4. Ulijte temeljac pa dodajte bijeli i crveni grah te kukuruz. Ulijte pasiranu rajčicu, dodajte žlicu ajvara, posolite i popaprite. Kuhajte dvije do tri minute pa na vrh vratite kotlete. Poklopite i krčkajte još deset do petnaest minuta.
  5. Poslužite toplo, uz zelenu salatu i kruh prema želji.