Princip „sve iz jednog lonca“ uvijek je praktično rješenje za svakodnevno kuhanje. Stoga smo isprobali svinjske kotlete s kosti pripremljene na drugačiji način i odmaknuli se od njihove tipične pripreme – one na roštilju.
Hrpa ukusnog i mekanog povrća bit će odlična pratnja mesu, samo se trebati strpjeti da jelo „odkrčka“ svoje.
SASTOJCI
Mješavina začina za meso:
Priprema:
- Narežite luk na polumjesece, paprike na kolutove, a mrkvu naribajte.
- Pomiješajte začine za meso pa začinite kotlete s obje strane. U dubokoj i teškoj posudi zagrijte ulje pa zapecite kotlete s obje strane. Pecite u više navrata, nemojte pretrpavati posudu. Izvadite kotlete i poklopite ih.
- Na ulje u posudi dodajte luk i paprike pa pirjajte oko 7 minuta, dok povrće ne pusti vodu i ne omekša. Zatim dodajte mrkvu, umiješajte i pirjajte još oko 5 minuta.
- Ulijte temeljac pa dodajte bijeli i crveni grah te kukuruz. Ulijte pasiranu rajčicu, dodajte žlicu ajvara, posolite i popaprite. Kuhajte dvije do tri minute pa na vrh vratite kotlete. Poklopite i krčkajte još deset do petnaest minuta.
- Poslužite toplo, uz zelenu salatu i kruh prema želji.