Radni i užurbani dani često ostavljaju malo vremena za kuhanje. Okrećemo se tada onim brzim i provjerenim receptima koji se lako spremaju, a daju puno okusa i aroma. A kad su takvi jednostavni i brzi obroci u pitanju teško da može brže od ovoga.
Tajna dobrog okusa ovih odrezaka upravo je u Dijon senfu i estragonu – aromatičnoj začinskoj travi koja je kod nas pomalo zanemarena. Šteta, estragon je iznimno aromatičan, pomalo slatkast i odlično nadopunjuje sva mesna jela. Uostalom isprobajte ga u ovom jednostavnom receptu za početak.
SASTOJCI
Priprema:
- U velikom loncu u slanoj vodi skuhajte njoke. Dok se njoki kuhaju u tavi rastopite maslac i maslinovo ulje. Svinjske odreske dobro posolite i prepržite na mješavini maslaca i maslinovog ulja po nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu smećkastu boju. Izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.
- U zdjelici pomiješajte senf, med i estragon. Njoke, koje bi sada trebale biti kuhane, ocijedite, ali sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhale. Prepržite njoke kratko u istoj tavi na kojoj se peklo meso, a dok ih pržite energično tresite tavu kako se ne bi zalijepile. Izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.
- Tavu deglazirajte bijelim vinom, a kad alkohol gotovo u potpunosti ishlapi dodajte mješavinu senfa, estragona i meda. Kratko sve prokuhajte pa podlijte s malo vode u kojoj su se kuhali njoki. Vratite sad u tavu meso i njoke, doradite okus solju i paprom, smanjite vatru i prokuhajte sve dvije minute. Maknite jelo s vatre i odmah poslužite