Vjerni pratitelj svinjskom pečenju gotovo uvijek je pečeni krumpir, ali u pećnicu dodajte i mrkvu, njezina će slatkoća dobro pasati.
Kao dodatak, na tavi prepržite prokulice s češnjakom (prema želji, dodajte i prženu slaninu) i dobit ćete jednostavan i ukusan prilog.
SASTOJCI
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 °C. Svinjsko pečenje stavite na lim.
- Krumpir i mrkvu narežite na komade veličine zalogaja, posolite i nauljite pa složite na lim s pečenjem, dodajte grančicu-dvije ružmarina. Pecite u pećnici oko sat vremena.
- Prokulice očistite i narežite na polovice, češnjak sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte ulje, dodajte prokulice, posolite ih i popaprite. Pecite ih na tavi oko pet minuta povremeno miješajući. Pred sami kraj dodajte češnjak i maknite s vatre čim zamiriše.
- Blagdansko pečenje, povrće iz pećnice i prokulice poslužite uz svježu salatu prema želji.