Svinjsko pečenje s krumpirom i prokulicama

2019

Sastojci

  • 1 kg Blagdanskog pečenja – svinjetina
  • 500 g mladog krumpira
  • 200 g mrkve
  • 350 g prokulica
  • 1 režanj češnjaka
  • ulje
  • sol, papar
  • ružmarin
27 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Svinjsko pečenje s krumpirom i prokulicama

Marinirano svinjsko pečenje slavno je i omiljeno po svojoj hrskavoj korici.

Vjerni pratitelj svinjskom pečenju gotovo uvijek je pečeni krumpir, ali u pećnicu dodajte i mrkvu, njezina će slatkoća dobro pasati.

Kao dodatak, na tavi prepržite prokulice s češnjakom (prema želji, dodajte i prženu slaninu) i dobit ćete jednostavan i ukusan prilog.

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijusa. Svinjsko pečenje stavite na lim.

Krumpir i mrkvu narežite na komade veličine zalogaja, posolite i nauljite pa složite na lim s pečenjem, dodajte grančicu-dvije ružmarina. Pecite u pećnici oko sat vremena.

Prokulice očistite i narežite na polovice, češnjak sitno nasjeckajte. U tavi zagrijte ulje, dodajte prokulice, posolite ih i popaprite. Pecite ih na tavi oko pet minuta povremeno miješajući. Pred sami kraj dodajte češnjak i maknite s vatre čim zamiriše.

Blagdansko pečenje, povrće iz pećnice i prokulice poslužite uz svježu salatu prema želji.

Vezani članci