×
×
Talijanske polpete u umaku od rajčice
Iz tave

Talijanske polpete u umaku od rajčice

Svi vole dobre stare polpete, bilo da su u obliku mesnih kuglica u šalši ili mesnih ‘diskova’ uz koje se poslužuje krumpir salata. Verzija je bezbroj, a u ovom receptu su upute za pripremu polpeta u umaku od rajčica, lagano zapečenih u pećnici.

Polpete su poznato talijansko jelo, no svaka regija ima svoje tajne prema kojima priprema ovu mesnu deliciju. U nekim dijelovima zemlje mesne okruglice se poslužuju s tjesteninom, dok se u drugima dijelovima poslužuju samostalno.

Ono što je zajedničko svim polpetama je njihov oblik koji podsjeća na loptice za golf te aromatičan okus začinskog bilja.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. U posudu stavite meso pa dodajte kruh koji ste namočili u hladnu vodu i procijedili. Smjesi dodajte sol, papar i sjeckani peršin.
  2. Sitno sjeckani luk prepržite na ulju te dodajte u smjesu i sve dobro izmješajte. Oblikujte smjesu u male polpete te pržite u tavici na malo masnoće.
  3. Ostatak sitno sjeckanog luka prepržite na ulju, dodajte češnjak rezan na listiće te začinite sa šećerom, soli, paprom i dodajte rajčicu sjeckanu na kockice. Kada je umak prokuhao te ukoliko je pregust dodajte malo vode, sviježi bosiljak i kratko prokuhajte.
  4. Umak izlijte u vatrostalnu posudu te posložite prepečene polpete. Na svaku polpetu stavite malo ribanog sira te stavite u zagrijanu pećnicu na 180 °C. Polpete izvadite kada se sir rastopio i poprimio zlatno žutu boju.
  5. Servirajte uz prilog po izboru ili kao samostalno jelo.