Jednostavan i ukusan recept s pečenom bundevom spojio sam s hrskavom pancetom i tjesteninom. Obvezno isprobajte ovu kombinaciju okusa za koju sam poprilično siguran da još niste imali prilike okusiti jer vjerujem da ćete se oduševiti.
SASTOJCI
Priprema:
- Hokaidu tikvu ogulite, izvadite sjemenke iz sredine i narežite ju na kockice. Potom ju prebacite na pleh obložen papirom za pečenje te prelijte s malo maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dvadeset minuta na 200 °C.
- Za vrijeme pečenja tikve u velikoj dubokoj tavi ispržite pancetu koju ste narezali na sitnije komade, a u dubljem loncu zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu po uputama s pakiranja.
- Prženu pancetu odložite sa strane, a na masnoću, koju je panceta ispustila za vrijeme pečenja, dodajte maslac. Kada se maslac otopi dodajte narezani češnjak i mljevene orahe. Sve dobro promiješajte nekoliko puta i pustite da se pirja oko minute. Zatim dodajte tikvu koju ste ispekli i nastavite pirjati dodatnih četiri do pet minuta.
- Pri samom kraju, u tavu dodajte kuhanu tjesteninu i svježi mladi špinat. Ako volite kremastije umake možete dodati i malo vode u kojoj se je tjestenina kuhala. Kada špinat u tavi povene maknite jelo sa štednjaka i poslužite ga toplog uz sitno sjeckanu hrskavu pancetu. Dobar tek!