Uz tortu od ćevapa i sendvič tortu, na listi najboljih rođendanskih poklona za sve ljubitelje mesa zasigurno se nalazi i torta od palačinki punjena pikantnim i sočnim nadjevom od mljevenog mesa.
Kreativno jelo podsjeća na talijanske lazanje, jedino što umjesto tijesta ovdje koristimo podatne palačinke.
SASTOJCI
Priprema:
- Pripremite 8 palačinki kako ih sami radite, bitno je da nisu slatke.
- Sitno sjeckani luk popržite na ulju i dodajte meso te sve zajedno kratko popržite. Dodajte rajčicu rezanu na kockice te začinite sa soli, paprom i sitno sjeckanim peršinom.
- Kalup za tortu premažite maslacem te stavite palačinku na koju složite red smjese i ribanog sira, te tako složite red po red dok ne potrošite svu smjesu i sir.
- Zadnju palačinku premažite sa maslacem te posipajte sa sirom. Tortu pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 30 minuta. Mlijeko i jaja izmješajte uz dodatak soli, papra i muškatnog oraščića te napravite royal smjesu.
- Kada je torta na pola pečena, izvadite je iz pećnice, zalijte royal smjesom te vratite natrag u pećnicu. Torta je pečena kada se smjesa u potpunosti stisnula, tj. kada više nema tekućine.
- Nakon što ste tortu izvadili iz pećnice, pustite da odmori desetak minuta te je režite na trokute. Servirajte uz umak od vrhnja i zelenu salatu.