×
×
Torta od palačinki punjena mljevenim mesom
Iz pećnice

Torta od palačinki punjena mljevenim mesom

Ova sla(s)na torta od palačinki nije rezervirana samo za rođendane ljubitelja mesa. Priredite je kao predjelo većem društvu ili kao obiteljski ručak jer ukusno zamjenjuju klasične lazanje.

Uz tortu od ćevapa i sendvič tortu, na listi najboljih rođendanskih poklona za sve ljubitelje mesa zasigurno se nalazi i torta od palačinki punjena pikantnim i sočnim nadjevom od mljevenog mesa.

Kreativno jelo podsjeća na talijanske lazanje, jedino što umjesto tijesta ovdje koristimo podatne palačinke.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. Pripremite 8 palačinki kako ih sami radite, bitno je da nisu slatke.
  2. Sitno sjeckani luk popržite na ulju i dodajte meso te sve zajedno kratko popržite. Dodajte rajčicu rezanu na kockice te začinite sa soli, paprom i sitno sjeckanim peršinom.
  3. Kalup za tortu premažite maslacem te stavite palačinku na koju složite red smjese i ribanog sira, te tako složite red po red dok ne potrošite svu smjesu i sir.
  4. Zadnju palačinku premažite sa maslacem te posipajte sa sirom. Tortu pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 30 minuta. Mlijeko i jaja izmješajte uz dodatak soli, papra i muškatnog oraščića te napravite royal smjesu.
  5. Kada je torta na pola pečena, izvadite je iz pećnice, zalijte royal smjesom te vratite natrag u pećnicu. Torta je pečena kada se smjesa u potpunosti stisnula, tj. kada više nema tekućine.
  6. Nakon što ste tortu izvadili iz pećnice, pustite da odmori desetak minuta te je režite na trokute. Servirajte uz umak od vrhnja i zelenu salatu.