Grah i kobasice klasika su za kojom uvijek posežemo u hladnijim danima, no, recept ne mora uvijek biti isti. Ovaj put smo odabrali kobasice s bogatim okusom češnjaka, a i varivo s grahom nešto je drugačije pripremljeno.
Naime, na bazu od poriluka, uz grah smo dodali i slanutak te na samom kraju ubacili i listove špinata. Za dodatnu punoću okusa, kobasicu svakako prvo kratko zapecite.

SASTOJCI
Priprema:
- Poriluk narežite na kolutiće, a češnjak sitno nasjeckajte.
- U loncu zagrijte ulje pa dodajte poriluk i pirjajte ga 7-8 minuta. Potom dodajte sol, češnjak i timijan te promiješajte.
- Istovremeno, u drugoj tavi zagrijte ulje i zapecite kobasice sa svih strana, oko 3-4 minute. Izvadite ih iz tave.
- U tavu s porilukom ubacite kobasice i podlijte bijelim vinom. Kad alkohol ispari, ulijte temeljac i kuhajte 10-ak minuta.
- Zatim dodajte ocijeđeni grah i slanutak, promiješajte i kuhajte nekoliko minuta. Na kraju umiješajte listove špinata i pustite da povenu. Isprobajte pa dodajte sol, papar i čili prema želji.

