×
×
VIDEO: Kako pripremiti tatarski biftek
Recepti

VIDEO: Kako pripremiti tatarski biftek

Iako se tatarski češće jede u restoranu, nema nikakvog razloga da ga ne pripremite kod kuće jer je recept zaista jednostavan. Malo više truda trebate uložiti tek oko struganja mesa.

Ako imate cijeli biftek, za tatarski odvojite i iskoristite “glavu” i “rep”, a središnji dio sačuvajte za medaljone. Potom kreće dodavanje ostalih sastojaka i iako se osnove znaju, finalni okus je na vama.

Namirnice samo redom pridodajte mesu te ih slobodno prilagodite vlastitom ukusu. No, pripazite da niti s jednom sastojkom ne pretjerate.

 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK

Priprema:

  1. Od cijelog bifteka odvojite "glavu" i "rep", tako da vam ostane središnji dio koji možete iskoristiti za medaljone.
  2. Meso očistite od žilica, a zatim stružite oštrim nožem. Ono što ste sastrugali, na kraju još malo nasjeckajte kako bi sve bilo ujednačeno.
  3. Meso preselite u zdjelicu i krenite dodavati ostale sastojke. Posolite i popaprite pa promiješajte.
  4. Dodajte nasjeckani luk, češnjak, kisele krastavce, kapare i inćune. Još jednom promiješajte.
  5. Dodajte Worcester umak, slatku papriku, senf, majonezu, kečap, konjak i tabasco. Ljutinu prilagodite osobnim željama, ali tatarski bi ipak trebao biti pikantan. Promiješajte i probajte te prije posluživanja čuvajte u hladnjaku.
  6. Poslužite tradicionalno uz prepečeni kruh ili tost i maslac.
  7. Tatarski možete oblikovati uz pomoć kalupa ili ga servirati u zdjelici. Ukrasite klicama, svježe nasjeckanim peršinom, uz feferone, kapare, kisele krastavce…