×
×
VIDEO: Mini plate u teglicama s trajnim kobasicama
Recepti

VIDEO: Mini plate u teglicama s trajnim kobasicama

Umjesto klasične plate, servirajte trajne kobasice i sireve u staklenim teglicama i kreirajte atraktivnu porciju za svakog gosta.

Klasici među PIK-ovim trajnim kobasicama, poput čajne, zimske, kulena, Panone i Rustike često su dio plata koje poslužujemo u raznim prilikama. Nemamo ništa protiv, dobar zalogaj je dobar zalogaj, ali posluživanje možemo učiniti i malo zabavnijim.

Odaberite teglice u nekoliko manjih veličina i oslobodite kreativca u sebi, kombinirajte okuse i oblike kako god želite. Možete se voditi s tek nekoliko osnovnih ideja kako bi vaša mini plata u teglici bila praktično složena.

Na dno stoga smjestite orašaste plodove ili suho voće poput marelica, a može i svježe, svi znamo da bobice grožđa odlično pašu uz meso i sireve na platama. Dobru bazu mogu činiti i okruglasti oblici poput, mini rajčica, maslina ili mini mozzarelle.

Zatim dodajte razne grickalice, krekere, grissine, štapiće sa sirom te odredite vašoj mini plati visinu. Što se sireva tiče, nema ograničenja – kriške, štapići, kockice, polutvrdi, tvrdi, mekani – sve dolazi u obzir.

Potom odaberite razne vrste ukrasnih drvenih štapića i na njih redajte kriške trajnih kobasica. Možete kolutove preklapati na pola, na četvrtine, slagati u male rolice, rezati na polovice… Kriške kobasica kombinirajte s kockicama sira, maslinama, mini rajčicama, odnosno svime što je praktično za nabosti na štapić.

Na taj ćete način moći kombinirati okuse, ali i dobiti na vizualnoj razigranosti. U preostali prostor u teglicama dodajte kisele krastavce, mini ukiseljene kukuruze ili koje god već „kiseline“ su vam drage, a možete ubaciti i hrskavo svježe povrće.

Na kraju ukrasite grančicama ružmarina ili origana, njih nećete jesti, naravno, ali vaša će teglica biti još ljepša.

 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Panona

Priprema:

  1. Odaberite teglice u nekoliko manjih veličina i oslobodite kreativca u sebi, kombinirajte okuse i oblike kako god želite. Možete se voditi s tek nekoliko osnovnih ideja kako bi vaša mini plata u teglici bila praktično složena.
  2. Na dno stoga smjestite orašaste plodove ili suho voće poput marelica, a može i svježe, svi znamo da bobice i grožđa odlično pašu uz meso i sireve na platama. Dobru bazu mogu činiti i okruglasti oblici poput mini rajčica, maslina ili mini mozzarelle.
  3. Zatim dodajte razne grickalice, krekere, grissine, štapiće sa sirom te odredite vašoj mini plati visinu. Što se sireva tiče, nema ograničenja–kriške, štapići, kockice, polutvrdi, tvrdi, mekani–sve dolazi u obzir.
  4. Potom odaberite razne vrste ukrasnih drvenih štapića i na njih redajte kriške trajnih kobasica. Možete kolutove preklapati na pola, na četvrtine, slagati u male rolice, rezati na polovice...
  5. Kriške kobasica kombinirajte s kockicama sira, maslinama, mini rajčicama, odnosno svime što je praktično za nabosti na štapić. Na taj ćete način moći kombinirati okuse, ali i dobiti na vizualnoj razigranosti. U preostali prostor u teglicama dodajte kisele krastavce, mini ukiseljene kukuruze ili koje god već„kiseline“ su vam drage, a možete ubaciti i hrskavo svježe povrće. Na kraju ukrasite grančicama ružmarina ili origana, njih nećete jesti, naravno, ali vaša će teglica biti još ljepša.