×
×
VIDEO: Mini plate u teglicama s trajnim kobasicama
Mesne lekcije

VIDEO: Mini plate u teglicama s trajnim kobasicama

Umjesto klasične plate, servirajte trajne kobasice i sireve u staklenim teglicama i kreirajte atraktivnu porciju za svakog gosta.

Klasici među PIK-ovim trajnim kobasicama, poput čajne, zimske, kulena, Panone i Rustike često su dio plata koje poslužujemo u raznim prilikama. Nemamo ništa protiv, dobar zalogaj je dobar zalogaj, ali posluživanje možemo učiniti i malo zabavnijim.

Odaberite teglice u nekoliko manjih veličina i oslobodite kreativca u sebi, kombinirajte okuse i oblike kako god želite. Možete se voditi s tek nekoliko osnovnih ideja kako bi vaša mini plata u teglici bila praktično složena.

Na dno stoga smjestite orašaste plodove ili suho voće poput marelica, a može i svježe, svi znamo da bobice grožđa odlično pašu uz meso i sireve na platama. Dobru bazu mogu činiti i okruglasti oblici poput, mini rajčica, maslina ili mini mozzarelle.

Zatim dodajte razne grickalice, krekere, grissine, štapiće sa sirom te odredite vašoj mini plati visinu. Što se sireva tiče, nema ograničenja – kriške, štapići, kockice, polutvrdi, tvrdi, mekani – sve dolazi u obzir.

Potom odaberite razne vrste ukrasnih drvenih štapića i na njih redajte kriške trajnih kobasica. Možete kolutove preklapati na pola, na četvrtine, slagati u male rolice, rezati na polovice… Kriške kobasica kombinirajte s kockicama sira, maslinama, mini rajčicama, odnosno svime što je praktično za nabosti na štapić.

Na taj ćete način moći kombinirati okuse, ali i dobiti na vizualnoj razigranosti. U preostali prostor u teglicama dodajte kisele krastavce, mini ukiseljene kukuruze ili koje god već „kiseline“ su vam drage, a možete ubaciti i hrskavo svježe povrće.

Na kraju ukrasite grančicama ružmarina ili origana, njih nećete jesti, naravno, ali vaša će teglica biti još ljepša.