VIDEO: Plata s narescima - PIKni pravu stvar!

2019
17 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za VIDEO: Plata s narescima – PIKni pravu stvar!

Brza i jednostavna plata koja će zadovoljiti različite ukuse i u kojoj ćete uživati i kao domaćin i kao gost.

Plata s mesnim narescima najbrže je rješenje kojim možete dočekati goste. No, i u tom sasvim jednostavnom zadatku možete biti kreativni.

Prednost plate je u tome što vam pruža mogućnost da u samo nekoliko poteza zadovoljite različite ukuse i poslužite nareske kojima nitko neće moći odoljeti.

Raznoliki naresci, sreća najveća

Uvijek birajte raznolike nareske. Kada je o mesnom dijelu plate riječ, Fina šunka dimljenog i nježnog okusa siguran je odabir, dok će mlađi gosti obožavati narezak kao što je Piko.

Za nepca koja točno znaju što žele, s trajnom salamom poput Panone ne možete pogriješiti. Kompoziciju upotpunite tanko narezanom mortadelom i zaokružite platu prepoznatljivim okusima i vrhunskom kvalitetom PIK narezaka.

Budući da su bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje te s 25 posto manje soli, najbolji su odabir za sve koji paze na prehranu i brinu o svom zdravlju.

A što je s dodacima?

Uz platu će dobro pasati grissini te različite vrste krekera ili kruha. Baguette je idealan manji format, samo ga narežite na kriške, a različite goste će razveseliti kruhovi od različitih vrsta brašna.

Sirevi su neizostavni dio svake dobre plate i prilika za dodatno šarenilo. Mekani sir kao što je brie ili tvrdi ovčji sir podići će platu na novu razinu, a nemojte zaboraviti i na uzbudljive primjerke poput sira s paprikom ili orasima.

Kako biste kompletirali okuse, platu obogatite sitnijim povrćem – cherry rajčicama i ljutim papričicama. A za osvježenje okusa obavezno dodajte kiselo povrće poput krastavaca ili lučica, maslina punjenih paprikom i papričica punjenih sirom.

Bilo da je riječ o neformalnoj večeri, predjelu ili jednostavno želite počastiti veće društvo, plata je izvrsno rješenje u kojem ćete uživati i kao domaćin i kao gost. Zato, čačkalice u ruke i PIKnite pravu stvar za sebe!

Vezani članci