×
×
VIDEO: Plata s PIK BOOM burgerima za opuštena druženja
Mesne lekcije

VIDEO: Plata s PIK BOOM burgerima za opuštena druženja

Dobre vijesti za ljubitelje craft burgera – 100% juneće meso i birani začini užarit će roštilje i grill tave svih oblika i veličina.

BOOM burger! Ne brinite, neće burger eksplodirati na vašem roštilju, ali očekujte eksploziju okusa koju donosi kombinacija čistog junećeg mesa i biranih začina. Ova limitirana edicija oduševit će sve ljubitelje craft burgera.

Nepcima sa stavom dodatno će se svidjeti ovaj kreativan način prezentacije – uz burgere na plati poslužite razne dodatke kako bi svatko mogao složiti svoju omiljenu kombinaciju ili pak isprobati nešto novo.

Mogućnosti je bezbroj, ali nemojte zaboraviti osnove. Svakako u platu uklopite svježe povrće, poput rajčica i krastavaca, a možete i na brzinu ukiseliti kolutove ljubičastog luka – samo kratko zakuhajte vodu s octom i šećerom, prelijte ih i pustite da se ohlade.

Bez salate nema kompletnog burgera pa slobodno možete posegnuti za klasičnom kristalkom, a dobro će se uklopiti i druge zelene salate ili rikula. Okusni i vizualni dojam svakako može unaprijediti razno mikrozelenje i klice poput onih cikle ili graška.

Krumpiri, ali i bijeli i narančasti batat, idealni su za rezanje na štapiće. Pospite ih paprom, crvenom paprikom ili ružmarinom, ubacite u pećnicu i pustite ih da se peku dok pripremate ostatak plate.

Osim sočnog mesa, za slastan burger bitni su i umaci. Ovdje ne želite biti dosadni, ponudite ih barem nekoliko, primjerice – jedan na bazi kečapa, drugi na bazi vrhnja, a treći neka bude malo više egzotičan, poput curry umaka.

I naravno, ništa bez pržene slanine, gotovo svi vole ekstra hrskavost i okus dima. Ako ne pripremate svoja peciva, svakako se potrudite nabaviti brioche peciva i zapecite ih na tavi ili rešetki – kad zagrizete burger, znat ćete zašto ste se potrudili.