×
×
Rez! Akcija! Kako dobiti (i pripremiti) Porterhouse steak
Mesne lekcije

Rez! Akcija! Kako dobiti (i pripremiti) Porterhouse steak

Novi “Rez! Akcija!” video posvećen je onom odresku koji zbog svoje veličine doslovno visi s tanjura. Riječ je o Porterhouse steaku.

Jednim pogledom na ovaj steak netko bi rekao kako se radi o slavnom T-Bone odresku. No istina je ipak nešto drugačija, odnosno – mesnatija.

T-Bone i Porterhouse režu se od istog dijela mesa (juneće slabine) i sadrže prepoznatljivu kost u obliku slova T.

Koja je glava razlika između ova dva odreska, objasnit će vam chef Marko Lučić u novom Rez! Akcija! videu.

S pripremom Porterhouse steaka ne treba puno komplicirati. Idealna priprema je na roštilju no i tava će dobro poslužiti. Nakon pripreme (i zasluženog odmaranja) reže se na trakice koje se slažu pored T-kosti.

Recept za Porterhouse s glaziranim mrkvama i salsa verde umakom potraži na linku.