×
×
Rez! Akcija! Sve što trebate znati o Prime Rib pečenju
Mesne lekcije

Rez! Akcija! Sve što trebate znati o Prime Rib pečenju

U zadnjoj epizodi serijala “Rez! Akcija!” chef Marko Lučić obrađuje rez naziva Prime Rib kojeg nazivaju i kraljem junećeg pečenja.

Kraj serijala “Rez! Akcija”, koji je ovogodišnjom temom posvećen posebnim rezovima junetine, obilježili smo komadom mesa prikladnim za nadolazeće blagdane.

Riječ je o Prime Ribu, odnosno junećim leđima. Kad ih režemo, dobivamo klasične juneće odreske. Kad ih koristimo u komadu, onda govorimo o Prime Ribu, odnosno ribeye pečenju.

Prime Rib može biti sa i bez kosti, ali u potonjoj verziji izgleda svečanije što ga čini idealnim izborom za pečenje za blagdanski stol.

Prime Rib smo sporo pekli u pećnici, oko 3 sata od čega se svaka minuta čekanja isplatila. Ovaj komad mesa traži jednostavan, ali zanimljiv prilog zbog čega se chef Marko Lučić odlučio na salatu od koromača, cikle i mrkve. Recept potražite na linku i dobar tek!