×
×
VIDEO: Rolice od trajnih kobasica sa sirom i vlascem
Video recepti

VIDEO: Rolice od trajnih kobasica sa sirom i vlascem

Kombinacija trajnih kobasica isprepletena u ovim jednostavnim rolicama te povezana krem sirom i svježim vlascem neće te ostaviti ravnodušnim.

Ukusne PIK trajne kobasice, slične su, ali opet i različite. Koju god da odabereš nečeš pogriješiti. 

Osim na klasičnoj plati, kombinirajte ih u ovoj brzinski složenoj roladi za koju vam trebaju još samo krem sir i svježi vlasac. Izrezane rolice poslužite na krekerima, kruhu ili prema želji.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
15 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Bella

    Za posluživanje:

Priprema:

  1.  Pripremite komad plastične folije veličine oko 25 x 30 cm i postavite ga na radnu ploču. Na sredinu folije postavite krem sir u komadu i prekrijte drugom folijom iste veličine. Nježno razvaljajte sir u oblik pravokutnika, uz pomoć valjka za tijesto.
  2. Skinite gornju foliju. Na sir poslažite kriške trajnih kobasica. Prvo posložite jedan red po dužoj strani tako da se kriške preklapaju. Zatim uzmite drugu kobasicu i posložite novi red tako da se kriške preklapaju i s prethodno složenim redom i međusobno. Nastavite dok ne prekrijete cijelu površinu sira. S gornje strane ponovno prekrijte folijom. Dobro stisnite i preokrenite tako da vam sir bude s gornje strane. Skinite gornju foliju.
  3. Površinu sira pospite nasjeckanim vlascem. Potom zarolajte. Krenite rolati s duže strane koja vam je bliža, rukama i uz pomoć folije. Kad zarolate roladu, učvrstite foliju oko nje i spremite u hladnjak na barem sat vremena, a može i duže.
  4. Ohlađenu roladu izrežite na rolice i poslužite uz kruh, krekere, rajčice, krastavce, masline… prema želji.