×
×
VIDEO: Salata od trajnih kobasica u jestivim košaricama
Recepti

VIDEO: Salata od trajnih kobasica u jestivim košaricama

Iza ovog jela ne ostaje ni prazan tanjur! Uživajte u trajnim kobasicama iz PIK-a u obliku salate i u jestivoj košarici od pizza tijesta

Svaka ima svoj karakter, pa je tako i s PIK trajnim kobasicama Pikolom i Slavonom. I dok je Slavona vatrena te je odlikuje istaknut okus mljevene crvene paprike, Pikola je zaigrana, blago dimljena i pravog domaćeg štiha.

Manjeg su promjera i zgodne za rezanje, a možete ih poslužiti na ovaj zabavniji način – pomiješane sa svježom salatom i rajčicama, uz malo sira i slanutka pa sve u košarici koju ćete na kraju pojesti.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4

Priprema:

  1. Od već razvaljanog tijesta za pizzu izrežite krugove. Na lim za pečenje postavite papir za pečenje pa na njega stavite naopako preokrenute okrugle kalupe (promjer 10-11 cm). Nauljite kalupe pa prekrijte tijestom. Pecite na 220 °C oko 12 minuta.
  2. Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte miješane zelene salate, prepolovljene mini rajčice, mini mozzarellu, slanutak i listiće svježeg origana. Kobasice ogulite i narežite na kriške pa dodajte u salatu.
  3. Začinite s malo ulja i aceto balsamica, popaprite pa dobro promiješajte.
  4. Pečene košarice pažljivo skinite s kalupa, preokrenite i pustite da se kratko ohlade. Napunite ih salatom pa na kraju pospite strugotinama parmezana.