Zapečeni tost sendviči u umaku od sira

2016

Sastojci

  • 200 g mortadele s maslinama
  • 200 sira po želji
  • 8 šnita kruha za tost
  • 200 ml mlijeka
  • 30 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • začini po želji (češnjak u granulama, sol, origano)
26 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Zapečeni tost sendviči u umaku od sira

Bilo da se radi o dječjem rođendanu ili filmskoj večeri, ovi topli tost sendviči u umaku od sira bit će razlog neizmjerne sreće vaših gostiju.

Moram priznati da mi priprema party jela i malih zalogaja nikad ne dosadi. Postoji toliko ideja kako u pola sata (ili manje) pripremiti “wow” jelo – što izgledom, što okusom.

Jedno od meni dražih jela iz ove kategorije su tost sendviči koji se peku u pećnici zajedno s umakom od sira koji će poslužiti kao dip sendvičima. Ovi topli sendviči su idealni za dječje rođendane, filmske večeri i slična druženja.

zapeceni-tost-sendvici-02

Priprema:

Upalite i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Dok se pećnica grije, složite 4 tost sendviča s mortadelom i sirom narezanim u listiće.

Trik kod slaganja tosta s velikim okruglim šnitama mortadele je da je postavite na sredinu šnite kruha, a zatim krajeve sa četiri strane preklopite prema toj sredini. Tako ćete dobiti dupli sloj ravnomjerno raspoređene mortadele koja savršeno prati i oblik tosta.

Posložite sendviče jedan na drugi i po dijagonali ih prerežite na trokute.

U manjoj tavi otopite maslac pa mu dodajte malo brašna kako biste dobili zapršku.

Zapršku čim počne dobivati mjehuriće prelijte s mlijekom uz konstantno miješanje. Ovo je trenutak za dodavanje začina po želji, poput soli, origana i češnjaka u granulama.

Kad mlijeko zavrije i umak se počne zgušnjavati, ugasite vatru i u vrući umak umiješajte naribani ostatak sira (oko 80 g).

Umak od sira izlijte u duboki manji pleh, a zatim u njega posložite trokutiće tosta punjene mortadelom. Rasporedite ih nepravilno kako bi izgledali efektnije kod posluživanja.

Stavite sve peći u pećnicu oko 10 minuta, odnosno dok ne vidite da vam je tost počeo dobivati zlatnu boju.

Tost i umak od sira poslužite odmah u posudi u kojoj se je sve peklo dok je kruh još vruć, a umak “rastezljiv”.

Vezani članci