Sendviči itekako mogu biti uzbudljiv obrok, pogotovo ako upotrijebite malo drugačiji pristup. Umjesto kruha, koristili smo pizza tijesto, a za nadjev smo inspiraciju pronašli u hot dogu.
Pečene ljute kobasice i jaja kombinirali smo s jednostavnim pestom od špinata i oraha, te rastopljenom ribanom mozzarellom. Potom smo sve ugurali između hrskavog tijesta za pizzu i kreirali odličan sendvič.
SASTOJCI
ZA TIJESTO:
ZA PESTO:
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac i šećer. Ulijte vodu i vilicom povežite sastojke u tijesto. Dodajte sol i maslinovo ulje pa rukom lagano zamijesite tijesto. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom oko 30 minuta.
- U sjeckalicu ili multipraktik ubacite špinat, orahe, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar pa izmiksajte u pesto.
- Kobasice narežite na trećine, ali po dužini.
- Nakon što se tijesto diglo, istresite ga na pobrašnjenu površinu i nježno preklopite u oblik nalik na štrucu. Prepolovite ga pa oblikujte dvije kugle. Kuglu razvucite kao da radite klasičnu pizzu.
- Razvučenu polovicu tijesta premažite maslinovim uljem pa po premazanom dijelu pospite mozzarellu. Potom preklopite drugim dijelom tijesta pa premažite i gornji dio maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 250 °C oko 12 minuta.
- U tavi zagrijte ulje pa ispecite kobasice (s obje strane) i jaja.
- Svaki komad tijesta prerežite napola, otvorite ga tamo gdje je preklopljen i napunite s tri dijela kobasice, pestom i jednim jajem. Poslužite toplo.