×
×
Sendvič od pizza tijesta s kobasicama, pestom i jajima
Video recepti

Sendvič od pizza tijesta s kobasicama, pestom i jajima

Ljute kobasice, jednostavan pesto, pečena jaja, rastopljeni sir i hrskavo tijesto za pizzu spojili su se u ovaj ukusan sendvič

Sendviči itekako mogu biti uzbudljiv obrok, pogotovo ako upotrijebite malo drugačiji pristup. Umjesto kruha, koristili smo pizza tijesto, a za nadjev smo inspiraciju pronašli u hot dogu.

Pečene ljute kobasice i jaja kombinirali smo s jednostavnim pestom od špinata i oraha, te rastopljenom ribanom mozzarellom. Potom smo sve ugurali između hrskavog tijesta za pizzu i kreirali odličan sendvič.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Ljuta kobasica

    ZA TIJESTO:

    ZA PESTO:

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac i šećer. Ulijte vodu i vilicom povežite sastojke u tijesto. Dodajte sol i maslinovo ulje pa rukom lagano zamijesite tijesto. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom oko 30 minuta.
  2. U sjeckalicu ili multipraktik ubacite špinat, orahe, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar pa izmiksajte u pesto.
  3. Kobasice narežite na trećine, ali po dužini.
  4. Nakon što se tijesto diglo, istresite ga na pobrašnjenu površinu i nježno preklopite u oblik nalik na štrucu. Prepolovite ga pa oblikujte dvije kugle. Kuglu razvucite kao da radite klasičnu pizzu.
  5. Razvučenu polovicu tijesta premažite maslinovim uljem pa po premazanom dijelu pospite mozzarellu. Potom preklopite drugim dijelom tijesta pa premažite i gornji dio maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 250 °C oko 12 minuta.
  6. U tavi zagrijte ulje pa ispecite kobasice (s obje strane) i jaja.
  7. Svaki komad tijesta prerežite napola, otvorite ga tamo gdje je preklopljen i napunite s tri dijela kobasice, pestom i jednim jajem. Poslužite toplo.