Kombinacija jabuka i mesa nije nepoznata stvar, ali jeste li probali ovakav umak spojiti s ljutim kobasicama? Vjerujte nam, isplati se.
Za jabuku smo odabrali zlatni delišes kako bi dala lijepi kontrast pikantnim kobasicama, a dodatnu slatkoću dobili smo pirjanjem luka. Uz još malo kajenskog papra i dimljene paprike, skuhali smo ukusan umak spreman za sezonu.
SASTOJCI
Priprema:
- Luk narežite na polumjesece, jabuku na tanje kriške, a češnjak sitno nasjeckajte.
- U tavi zagrijte malo suncokretovog ulja pa dodajte kobasice. Zapecite ih sa svih strana dok ne uhvate boju, oko 2-3 minute. Izvadite ih iz tave.
- Na masnoću u tavi dodajte luk i pirjajte ga oko 3 minute. Potom ubacite jabuku, promiješajte i pirjajte još 3 minute, dok sve malo ne omekša. Dodajte zatim češnjak i dimljenu papriku i promiješajte.
- Ulijte sjeckanu rajčicu, promiješajte pa podlijte temeljcem. Pustite da sve prokuha i dodajte senf, kajenski papar, sol i timijan. Promiješajte pa vratite kobasice i kuhajte sve 10-15 minuta.
- Kobasice i umak poslužite uz pire krumpir ili neki drugi prilog prema želji.

