×
×
Azijske knedle punjene mljevenim mesom
Recepti

Azijske knedle punjene mljevenim mesom

Kombinacijom pečenog pa kuhanog tijesta na pari s neodoljivim mesnim punjenjem brzo će postati obiteljski favorit, a super je i za druženja s prijateljima.

Ovo jelo inspiraciju vuče iz popularnih azijskih jela kao što su gyoze, wontoni i dr.

Kombinacijom pečenog pa kuhanog tijesta na pari s neodoljivim mesnim punjenjem brzo će postati obiteljski favorit, a super je i za druženja s prijateljima. Upravo ovakva jela razlog su zašto mi je azijska kuhinja postala najdraža svjetska kuhinja zadnjih godina.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

    Sastojci za tijesto:

    Sastojci za punjenje:

    Za posluživanje:

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno i sol te napravite malu rupu u sredini i u nju ulijte vruću vodu. Miješajte sve sastojke dok ne dobijete tijesto, a zatim dobro mijesite barem još pet minuta kako bi aktivirali gluten koji se nalazi u njemu. Tijesto mora biti glatko, ali i čvrsto. Tijesto prekriveno krpom ostavite da odmori trideset minuta na sobnoj temperaturi.
  2. Za vrijeme odmaranja tijesta pripremite mesno punjenje. Naribajte mrkvu, a đumbir i peršin sitno nasjeckajte.
  3. U dubokoj tavi na maslinovom ulju prodinstajte mljeveno meso. Kada se meso malo zapeče dodajte sol, papar, sjeckani peršin i đumbir. Nastavite dinstati namirnice u tavi sve dok meso ne bude pečeno. Kada je meso gotovo umiješajte naribanu mrkvu. Dobivenu mesnu smjesu ostavite da se ohladi kako bi je mogli kasnije lakše oblikovati.
  4. Tijesto razvaljajte u valjak i podijelite na deset (za veće knedle) ili dvadeset jednakih dijelova (za manje knedle). Svaki komad tijesta spljoštite dlanom, te ga izvaljajte u male tortilje, sredinu tijesta ostavite deblju, a bliže rubu neka bude tanje. Sredina bi trebala biti debela oko dva do tri milimetra, dok krajevi mogu biti tanji od jednog milimetra.
  5. Razvaljano tijesto stavite na dlan i u sredinu stavite dvije do četiri žličice punjenja (ovisno o tome radite li deset ili dvadeset knedli). Spojite krajeve tijesta preko punjenja i dobro ih utisnite kako biste bili sigurni da se knedle neće otvoriti prilikom pečenja. Glatku stranu knedle umočite u malo vode, a zatim knedlu uvaljajte u bijeli i crni sezam.
  6. U dubokoj tavi na zagrijano maslinovo ulje pržite knedle dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Zatim ih okrenite na drugu stranu i podlijte s malo vode i poklopite. Nakon šest do sedam minuta maknite poklopac s tave i pustite da sva voda ispari.
  7. Knedle punjenje mljevenim mesom poslužite uz soja umak i mladi luk. Dobar tek!