×
×
Azijske knedle punjene mljevenim mesom
Recepti

Azijske knedle punjene mljevenim mesom

Kombinacijom pečenog pa kuhanog tijesta na pari s neodoljivim mesnim punjenjem brzo će postati obiteljski favorit, a super je i za druženja s prijateljima.

Ovo jelo inspiraciju vuče iz popularnih azijskih jela kao što su gyoze, wontoni i dr.

Kombinacijom pečenog pa kuhanog tijesta na pari s neodoljivim mesnim punjenjem brzo će postati obiteljski favorit, a super je i za druženja s prijateljima. Upravo ovakva jela su razlog zašto mi je azijska kuhinja postala najdraža svjetska kuhinja zadnjih godina.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
50 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

    Sastojci za tijesto:

    Sastojci za punjenje:

    Za posluživanje:

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno i sol te napravite malu rupu u sredini i u nju ulijte vruću vodu. Miješajte sve sastojke dok ne dobijete tijesto, a zatim dobro mijesite barem još 5 minuta kako bi aktivirali gluten koji se nalazi u njemu. Tijesto mora biti glatko, ali i čvrsto. Tijesto prekriveno krpom ostavite da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi.
  2. Za vrijeme odmaranja tijesta pripremite mesno punjenje. Naribajte mrkvu, a đumbir i peršin sitno nasjeckajte.
  3. U dubokoj tavi na maslinovom ulju prodinstajte mljeveno meso. Kada se meso malo zapeče dodajte sol. papar, te sjeckani peršin i đumbir. Nastavite dinstati namirnice u tavi sve dok meso ne bude pečeno.  Kada je meso gotovo umiješajte naribanu mrkvu. Dobivenu mesnu smjesu ostavite da se ohladi kako bi mogli kasnije lakše oblikovati.
  4. Tijesto razvaljajte u valjak i podijelite na 10 (za veće knedle) ili 20 jednakih dijelova (za manje knedle). Svaki komad tijesta spljoštite s dlanom, te ga izvaljajte u male tortilje,  sredinu tijesta ostavite deblju, a bliže rubu neka bude tanje. Sredina bi trebala biti debela oko 2-3 mm, dok krajevi slobodno budu i tanji od 1 mm.
  5. Razvaljano tijesto stavite na dlan i u sredinu stavite 2 do 4 žličice punjenja (ovisno o tome radite li 10 ili 20 knedli). Spojite krajeve tijesta preko punjenja i dobro ih utisnite kako biste bili sigurni da se knedle neće otvoriti prilikom pečenja. Glatku stranu knedle umočite u malo vode, a zatim knedlu uvaljajte u bijeli i crni sezam.
  6. U dubokoj tavi na zagrijano maslinovo ulje pržite knedle dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Zatim ih okrenite na drugu stranu i podlijte s malo vode i poklopite. Nakon 6-7 minuta maknite poklopac s tave i pustite da sva voda ispari.
  7. Knedle punjenje mljevenim mesom poslužite uz soja umak i mladi luk. Dobar tek!
Mesnica