Ako recept za ove tople bruchette s buđolom ne iskoristite baš u novogodišnjoj noći, onda prvom idućom prilikom jer ponovo je cijela godina pred vama.
Neka vam je sretna i ukusna i ne zaboravite u nju ući s barem ponekom crvenom namirnicom na tanjurima jer crvena i u tanjuru nosi sreću.
SASTOJCI
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 200 °C. Ispecite paprike i ostavite ih kratko poklopljene da ih možete oguliti. Očistite i sjemenke pa paprike istrgajte na rezance. Posolite ih i popaprite, dodajte protisnuti češnjak, malo maslinova ulja i poškropite aceto balsamicom pa ih ostavite da se mariniraju.
- Pećnicu ponovo ugrijte na 160 °C. Kruh dijagonalno narežite na šnite.
- U zdjelici pripremite mješavinu maslinova ulja i protisnutog češnjaka pa time premažite šnite kruha, stavite ih na lim pokriven papirom za pečenje pa pecite desetak minuta.
- Za to vrijeme narežite mozzarellu na šnite. Izvadite kruh iz pećnice, na svaku šnitu stavite šnitu buđole, pokrijte šnitom mozzarelle, vratite u pećnicu i pecite idućih desetak minuta ili dok se sir ne rastopi.
- Na zapečene sendviče s buđolom stavite po žlicu mariniranih rezanaca paprike i masline. Poslužite toplo.