Bruschette s buđolom i pečenim paprikama

2015

Sastojci

  • 100 g buđole narezane na šnite
  • 1 kruh francuz ili baguet
  • 200 g mozzarelle
  • 2 veće crvene rog paprike
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
  • sol, papar
  • 2-3 češnja češnjaka
  • svježi bosiljak
  • crne masline
7 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Bruschette s buđolom i pečenim paprikama

Uz klasične delikatese novogodišnjeg stola i ustaljene jelovnike kojih se svi držimo, uvijek ostane mjesta za poneki novi recept i drugačije zalogaje.

Ako recept za ove tople bruchette s buđolom ne “iskoristite” baš u novogodišnjoj noći, onda prvom idućom prilikom jer ponovo je cijela godina pred vama.

Neka vam je sretna i ukusna i ne zaboravite u nju ući s barem ponekom crvenom namirnicom na tanjurima jer crvena i u tanjuru nosi sreću.

bruschette-s-budolom-i-pecenom-crvenom-paprikom

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 200°C. Ispecite paprike i ostavite ih kratko poklopljenje da ih možete oguliti. Očistite i sjemenke pa paprike istrgajte na rezance. Posolite ih i popaprite, dodajte protisnuti češnjak, malo maslinova ulja i poškropite aceto balsamicom pa ih ostavite da se mariniraju.

Pećnicu ponovo ugrijte na 160°C. Kruh dijagonalno narežite na šnite.

U zdjelici pripremite mješavinu maslinova ulja i protisnutog češnjaka pa time premažite šnite kruha, stavite ih na lim pokriven papirom za pečenje pa pecite desetak minuta.

Za to vrijeme narežite mozzarellu na šnite. Izvadite kruh iz pećnice, na svaku šnitu stavite šnitu buđole, pokrijte šnitom mozzarelle, vratite u pećnicu i pecite idućih desetak minuta ili dok se sir ne rastopi.

Na zapečene sendviče s buđolom stavite po žlicu mariniranih rezanaca paprike i masline. Poslužite toplo.

Vezani članci