Brza pita s kuhanom šunkom i tikvicama

2016

Sastojci

  • 150 g kuhane šunke
  • 2 tikvice
  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 150 g sira
  • maslinovo ulje
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • ½ kocke za juhu
  • 500 ml vode
  • sol
  • papar
  • dimljena mljevena crvena paprika
2 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Brza pita s kuhanom šunkom i tikvicama

Šunku često pronalazimo u raznim kombinacijama za doručak i večeru. Jednako tako možete ju iskoristiti za pripremu ukusne, mesne pite.

Ova pita je brza za pripremu i poslužit će za ručak ili večeru, a ukusna je i kad se ohladi, stoga ju slobodno možete jesti i sutradan za doručak. Jednostavna i maštovita pita dobitna je kombinacija koja sigurno neće razočarati.

Šunku sam spojila s tikvicama, koje su u našim trgovinama dostupne tijekom cijele godine, a nenametljivim okusom slažu se s gotovo svim namirnicama. Vi ih možete zamijeniti i nekom drugom namirnicom po izboru (razne vrste buća, krumpir, batat, poriluk, rajčice, brokulu). Prednost ovakvih recepata je upravo u tome što su mogućnosti kombiniranja sastojaka gotovo bezbrojne.

Tijesto je lisnato, koristite gotovo kako biste si olakšali pripremu pite. Čak možete dodati jaje razmućeno u vrhnju, u tom slučaju dobit ćete nešto više nalik francuskom jelu naziva quiche.

pita-sa-sunkom-i-tikvicama

Priprema:

Tikvice operite i narežite na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Sve stavite pirjati na maslinovo ulje. Posolite i popaprite. Tijekom pirjanja, podlijevajte temeljcem kojeg ćete napraviti tako da polovicu kocke za juhu razmutite u 500 ml vode.

Kada tikvice omekšaju i tekućina ispari, uklonite s vatre i dodajte kuhanu šunku narezanu na kockice.

Lisnato tijesto razvaljajte i utisnite u kalup za pite. Ne trebate ga mastiti. Dno izbodite vilicom.

Na tijesto rasporedite nadjev. Posipajte crvenom paprikom i rasporedite kockice sira po vrhu.

Pecite oko pola sata na temperaturi od 180°C.

Vezani članci